Clinica de oftalmologie Ama Optimex, infiintata in 1991, este un lider in oftalmologia privata din Romania si una dintre primele clinici private de oftalmologie din tara. Oferim pacientilor consultatii si investigatii complete de oftalmologie, operatii, interventii chirurgicale si servicii moderne de optica medicala.
ROmedic Cabinete medicale Bucuresti Cabinete Oftalmologie Oftalmologie Bucuresti

Dr. Andrei Filip, primul medic roman invitat sa sustina un curs in cadrul unui congres american de oftalmologie

Dr. Andrei Filip, primul medic roman invitat sa sustina un curs in cadrul unui congres american de oftalmologie
Autor: Ama Optimex clinica de oftalmologie
Dr. Andrei Filip este primul medic roman care a fost invitat sa sustina cursuri in cadrul unuia dintre cele mai prestigioase congrese internationale, al ASCRS (Societatea Americana de Cataracta si Chirurgie Refractiva), pentru a prezenta experienta sa cu tehnica ReLEx SMILE, cea mai moderna si sigura tehnica laser pentru reducerea dioptriilor, introdusa in premiera in Romania, inca din 2014, in clinica de oftalmologie Ama Optimex.

Societatea Americana de Cataracta si Chirurgie refractiva (ASCRS) este una dintre cele mai prestigioase societati de oftalmologie din lume, care promoveaza intens chirurgia oftalmologica, oferindu-le membrilor sai din intreaga lume acces la informatii, schimburi de experienta si practici medicale de ultima ora.

Dr. Andrei Filip a sustinut pe 8 mai o lucrare despre experienta sa cu tehnica ReLEx SMILE, in cadrul simpozionului organizat de catre compania germana Carl Zeiss Meditec, cu tema ”SMILE - Viitorul chirurgiei refractive”, alaturi de alti medici de renume mondial, iar pe 9 mai a sustinut un curs despre tehnica SMILE, in cadrul congresului anual al ASCRS, New Orleans, SUA.

„Tehnica SMILE, prin conceptul sau inovativ, a revolutionat chirurgia refractiva, a deschis noi orizonturi! In viitorul apropiat vom asista la noi metode spectaculoase de tratament dezvoltate pe baza tehnicii SMILE, pentru multiple afectiuni oculare. Sunt fericit si onorat sa fiu printre primii medici care realizeaza interventii de reducere dioptrii cu aceasta tehnica frumoasa si care ajuta oamenii cu dioptrii mari sa vada bine”, a declarat Dr. Andrei Filip.

Tehnica ReLEx Smile este o operatie spectaculoasa din toate punctele de vedere, efectuata cu un femtolaser de mare finete – VisuMax, produs de catre compania germana Carl Zeiss Medictec. In primul rand, pentru ca permite reducerea miopiei mari, de pana la -10 dioptrii, imposibil de realizat cu o alta tehnica laser. In al doilea rand, pentru ca pacientul nu simte durere, nici in timpul interventiei, nici dupa, iar recuperarea este extrem de rapida, in aproximativ 72 de ore ore isi poate relua activitatile obisnuite, poate merge chiar si la plaja.

Clinica Ama Optimex este singura din Romania si una dintre cele cateva clinici din Europa Centrala si de Est care ofera pacientilor interventii de reducere a dioptriilor prin tehnica ReLEx SMILE. Conf. Dr. Mircea Filip, dr. Miruna Nicolae si dr. Andrei Filip fiind singuri medici oftalmologi romani care realizeaza astfel de interventii. Este o munca de echipa, in care medicii, asistentele si un inginer coopereaza, fiecare avand rolul sau in pregatirea bolnavilor ce urmeaza sa fie operati.
 
Programare