ROmedic Cabinete medicale Constanta Radiologie și imagistică medicală Radiologie și imagistică medicală Constanta

Radiologie și imagistică medicală în Constanta

Ce este RMN-ul?
Rezonanța magnetică nucleară (RMN) este o metodă performantă de imagistică, care utilizează un câmp magnetic puternic, unde radio și un calculator pentru a produce imagini ale corpului. RMN-ul nu folosește raze X. Imaginile RMN sunt foarte detaliate. Ele pot arăta atât oasele, cât și țesuturile moi din organism.
 
Cum ne pregătim pentru investigația RMN?
În general examinarea RMN nu necesită o pregătire specială, vă puteți alimenta normal, iar tratamentele curente nu trebuie întrerupte.
Personalul din departamentul de imagistică vă vor da instrucțiuni despre cum să vă pregătiți pentru procedura dumneavoastră în cazul unor indicații speciale. Pentru a putea face o investigație RMN este indicat să aveți o trimitere de la un medic.
Pentru o bună desfășurare a examinării, este necesar:
- Să prezentați personalului medical toate documentele medicale pe care le dețineți (orice investigație sau consultație privind evoluția bolii).
- Să informați personalul medical care va efectua investigația asupra afecțiunilor pe care le-ați avut sau le aveți în prezent, precum și asupra investigațiilor anterioare, pentru ca examenul să se facă comparativ în evoluție.
 
Ce este CT-ul?
Tomografia computerizată (CT) este o investigație imagistică specială care folosește raze X, cu ajutorul cărora se obțin imagini transversale ale corpului ce sunt prelucrate cu ajutorul unui calculator. CT-ul este recomandat atunci când medicul dumneavoastră are nevoie de mai multe informații decât poate oferi o radiografie simplă. Aparatul de CT are forma unui cerc, cu o masă îngustă în mijloc. În timpul investigației, masa se deplasează prin centrul acestui cerc și sunt preluate imagini precise de la nivelul corpului dumneavoastră.
 
Cum ne pregătim pentru investigația CT?
Departamentul de imagistică vă vor da instrucțiuni despre cum să vă pregătiți pentru procedura dumneavoastră. Pentru a putea face o investigație CT este obligatoriu să aveți o trimitere pentru investigație de la un medic și o evaluare a creatininei dintr-o probă de sânge (evaluarea creatininei nu trebuie să fie mai veche de 30 zile).
Pentru o bună desfășurare a examinării este necesar:
- Să prezentați personalului medical toate documentele medicale pe care le dețineți;
- Să informați personalul medical care va efectua investigația asupra afecțiunilor pe care le-ați avut sau le aveți în prezent, precum și asupra investigațiilor anterioare, pentru ca examenul să se facă comparativ în evoluție;
- Să informați personalul medical în cazul în care ați făcut în ultimele 3 zile o investigație radiologică. Evaluarea CT ar putea fi influențată și va trebui să fie amânată.
Pacienților nu le este permisă intrarea în camera CT până când nu au răspuns la o serie de întrebări de siguranță.
Este important să preveniți personalul medical dacă sunteți însărcinată.
 
Osteodensitometria este o investigatie imagistica care masoara densitatea minerala si duritatea sistemului osos prin metoda DEXA.
Testarea DEXA este metoda cea mai precisa pentru diagnosticarea osteoporozei si este, de asemenea, considerata un estimator precis al riscului de fractura.
Procedura este indicata tuturor femeilor la instalarea menopauzei, barbatilor după 50 de ani, fumatorilor si suferinzilor de boli cronice tratate timp indelungat cu cortizon, copiilor in perioada de crestere care prezintă pozitii vicioase.


Listă servicii:


Medici / terapeuți:

 
Programare