English version
EN version ROmedic Cabinete medicale Constanta Cabinete Psihologie Psihologie Constanta

Intervenție psihologică clinică și consiliere primară pentru vârstnici: abordări pe termen scurt pentru soluționarea starilor de criza

Autor: Ursu Nicoleta, psiholog

       Intervenția psihologică clinică și consilierea primară sunt abordări terapeutice specifice, eficiente pe termen scurt, axate pe soluționarea conflictelor la  persoanele in varsta. Pe măsură ce îmbătrânim, ne  confruntăm adesea cu provocări psihologice și sociale unice care pot afecta sănătatea mintală și bunăstarea generală. Aceste abordări terapeutice sunt adaptate pentru a răspunde nevoilor specifice ale adulților în vârstă, promovând sănătatea mintală, rezolvând conflictele și îmbunătățind calitatea vieții.

 

     Consilierea primara  pentru seniori se concentrează pe abordarea conflictelor personale, gestionarea tranzițiilor de viață și tratarea problemelor psihologice precum depresia, anxietatea și/sau  pierderea. Astfel se încurajează seniori  să reflecteze asupra experiențelor lor de viață, ajutându-i să isi găsească sens la aceasta noua etapa a vietii și să rezolve conflictele din trecut.

 Seniorii experimentează adesea schimbări în dinamica lor familială, terapia de cuplu și de familie poate fi crucială pentru rezolvarea conflictelor și îmbunătățirea relațiilor, implicănd membrii familiei în procesul terapeutic pentru a solutiona conflictele intergeneraționale, a  stresului  de îngrijire și a altor probleme legate de familie.

 

    Intervenție în criză,  seniorii  se pot confrunta cu crize precum pierderea unei persoane dragi, urgențe de sănătate sau tranziții majore în viață. Intervenția de criză oferă sprijin imediat și strategii pentru gestionarea acestor situații acute, precum  consiliere pentru doliu: ajută persoanele în vârstă să facă față pierderii celor dragi, ajutându-i să parcurga  procesul de doliu.

   Combinarea abordărilor terapeutice tradiționale cu terapiile integrative poate spori eficacitatea intervențiilor pentru vârstnici.Terapia prin  dans și muzică, prin pictura  încurajează  creativitatea,  reduce stresul și îmbunătățește bunăstarea emoțională, terapia cu animale de companie, interacțiunile cu animalele pot oferi confort, pot reduce anxietatea și pot îmbunătăți starea de spirit.

 

    Intervenția psihologică clinică și consilierea primară sunt esențiale pentru a aborda provocările unice cu care se confruntă persoanele în vârstă. Aceste abordări terapeutice pe termen scurt, specifice, se concentrează pe rezolvarea conflictelor, promovarea sănătății mintale și îmbunătățirea calității vieții adulților în vârstă. Prin oferirea de suport adaptat nevoilor individuale, aceste intervenții pot contribui semnificativ la bunăstarea și fericirea seniorilor nostri.

 

    Împreună, putem face o diferență pozitivă în viața seniorilor nostril.

 

Pentru mai multe informații sau pentru a programa o consultație apelati la numarul de telefon 0728577162.

 
Programare