ROmedic Cabinete medicale Bucuresti Psihoterapie Psihoterapie Bucuresti

Psihoterapie în Bucuresti

Psihoterapia cognitiv-comportamentala este o abordare care se concentreaza asupra gandurilor si emotiilor pe care o persoana le simte atunci cand se intalneste cu o situatie dificila.

Abordarea in sine, exploreaza aceste componente si urmareste restructurarea lor astfel incat perceptia asupra situatiei sa se schimbe.

Aceasta abordare este potrivita pentru o serie de probleme cu care se confrunta persoanele, dintre care amintesc: anxietate, atacuri de panica, depresie, doliu, tulburare obsesiv-compulsiva, etc.

Durata demersului difera de la persoana la persoana- pentru ca suntem atat de diferiti- si necesita angajament si perseverenta.

Terapeutul este cel care indruma persoana pe parcursul acestui demers care uneori este destul de complicat insa recompensa este pe masura.

Hipoza clinica si terapia eriksoniana este o alta abordare care se centreaza pe modificarea la nivel inconstient a perceptiei, credintelor unei persoane care se confrunta cu anumite probleme in diferite arii ale vietii personale.

In cadrul sesiunilor persoana invata cum sa isi gestioneze emotiile si starile, prin relaxare si cu ajutorul imageriei dirijate.

Pentru cazurile in care o persoana a experimentat o trauma, sau un eveniment neplacut care revine recurent in gandurile sale, utilizez EMDR (eye movement desensitization and reprocessing) o abordare care a fost utilizata si si-a dovedit eficienta in tratarea soldatilor care au trecut prin experiente traumatizante in cadrul conflictelor militare la care au participat.

De asemenea, utilizez in practica mea si elemente din abordarea Compassion Focus Therapy, care se concentreaza pe invatarea compasiunii fata de sine si fata de altii si asupra beneficiilor pe care aceasta stare le poate aduce asupra trairii personale.

Avand in vedere ca o multitudine de stari antreneaza reactii la nivel fiziologic, utilizez si exercitii care ajuta la relaxarea nervului vag, care se afla de multe ori la originea acestor reactii.Listă servicii:


Medici / terapeuți:

 
Programare