ROmedic Cabinete medicale Bucuresti Somnologie Somnologie Bucuresti

Somnologie în Bucuresti

Tulburarile de somn apar in perioadele in care o persoana se afla intr-o stare de neliniste si anxietate sau sufera de o afectiune medicala.

Impactul acestor tulburari de somn se rasfrange atat asupra starii personale cat si asupra altor aspecte din viata persoanei cum ar fi sfera personala, profesionala si sociala.

Netratate, acestea pot perturba grav capacitatea unei persoane de a-si desfasura activitatile zilnice si antreneaza modificari ale dispozitiei.

Interventia se realizeaza prin terapia cognitiv-comportamentala pentru insomnie si presupune o abordare comportamentala si cognitiva cu ajutorul careia efectele tulburarii sa poata fi depasite mult mai usor.

Persoanele care experimenteaza tulburari de somn, pot experimenta o stare de anxietate, uneori insotita de atacuri de panica.

Aces lucru, le impiedica sa isi reia programul de somn cu care s-au obisnuit.

Apare ingrijorarea care introduce persoana intr-un cerc vicios: incapacitatea de a adormi duce la neliniste fata de cum va fi ziua urmatoare si apoi noaptea urmatoare. Acest lucru nu ajuta, pentru ca aceasta asteptare nu faciliteaza instalarea somnului si astfel se perpetueaza lipsa de somn.

Abordarea cognitiv-comportamentala pentru insomnie utilizeaza instrumente care schimba acest tupar disfunctional.

Am lucrat si lucrez cu pesoane care au experimentat lipsa de somn si pot spune ca aceasta abordare a dat rezultatele dorite de fiecare persoana.

  
Programare