Asociația Amici pentru Bunici

Pret: de la
1840 lei
Adresa: Strada Anton Pann nr. 6, (din Şoseaua Olteniţei, nr. 151-153), Popeşti-Leordeni, județul Ilfov
Telefon: 0725580400 | Vezi pe hartă

Căminul de bătrâni Amici Pentru Bunici oferă confort total, prin amplasarea sa într-o zona liniștită din Popesti Leordeni, la doar 4 Km de Piata Sudului, deci la câteva minute cu mașina, pentru că se circulă foarte fluent și aerul este mai curat decât în Bucuresti. Igiena este impecabilă, fiind urmarită în permanență. Punem la dispoziție camere individuale și spatioase pentru bătrâni sau la alegere, cu două sau mai multe locuri în cameră.


Capacitate cazare: 40 locuri | suprafața totală: 2000 mp
 • Camere de o persoana: 2
 • Camere de 2 persoane: 5
 • Camere de 3 persoane: 5
 • Camere de 3+ persoane: 3
 • Utilități / avantaje:
 • Personal medical
 • Psiholog
 • Curte
 • Gradină
 • TV în cameră
 • Aer condiționat
 • Internet
 • Sală de recuperare
 • Salon de socializare
 • Salon TV
 • Bibliotecă
 • Biserică/capelă în apropiere
 • Detalii cazare și dotări

  Detalii cazare și dotări:

  Căminul dispune de o capacitate de cazare de 40 de locuri astfel: o camera de 5 persoane, 2 camere de 4 persoane, 5 camere de 3 persoane, 5 camere de 2 persoane si 2 camere individuale. Camerele sunt dotate cu TV, internet wireless, mobilier nou și climatizare pentru batrani, care altfel ar fi mai expuși la îmbolnăviri, daca ar fi fost doar aer condiționat. Paturile pacientilor imobilizați sunt prevăzute cu saltele speciale pentru prevenirea şi tratarea escarelor. Băile sunt comune.

  Spațiul comun este reprezentat de sala de mese, sala de socializare prevăzută cu TV, curte spaţioasă cu grădină, bănci, boltă de struguri, pavilion şi balansoare, spații pentru bătrânii care oferă relaxare și momente liniştite cu cei dragi care le vin în vizită. La etajul I există și o capelă interioară, pentru servicii și slujbe religioase pentru bătrâni. Bucătăria pentru bătrâni este spațioasă și gândită pentru grupuri și întreținere ușoară a igienei.

  Servirea mesei

  Servirea mesei:

  Se oferă trei mese principale și două gustări preparate de personal calificat și bazate pe meniuri personalizate și adaptate nevoilor fiecărei persoane.

  Nutriţia bătrânilor este mult mai complexă decât poate să pară, fiind o problemă specială deoarece poate exista un cumul de boli sau afecţiuni, coroborat cu obiceiurile de nutriţie anterioare. Rămân bine stabilite programele de alimentaţie pentru persoanele diagnosticate cu diferitele tipuri de diabet, regim hipo- hipersodat. O deosebită atenţie și un puternic aport nutriţional trebuie acordat persoanelor cu probleme de deglutiţie, deoarece cantitatea mică de hrană administrată trebuie să conţină toate elementele nutritive.

  Viața socială

  Viața socială:

  Activitățile dedicate rezidenților sunt jocurile (table, șah, cărți), cititul, grădinăritul, participarea la slujbe religioase, aniversările, onomasticile, sărbătorile religioase și naționale. Punem la dispoziție o gamă largă de cărți de citit.

  Familia poate participa la activitățile desfășurate în cadrul centrului sau poate lua bătrânii pentru câteva ore pe zi în afara centrului, indiferent de activitățile prevăzute.

  Animalele de companie nu sunt acceptate.

  Sănătate și îngrijire

  Sănătate și îngrijire:

  Căminul de bătrâni Amici pentru Bunici dispune de personal calificat, cu experienţă serioasă şi cu o atitudine foarte caldă şi amicală, care îşi oferă calităţile de profesionişti şi de oameni pentru a le reda bătrânilor şi familiilor acestora liniştea şi ajutorul de care au nevoie.

  Colaborăm cu medici specialişti în neurologie şi psihiatrie, medici de familie. Personalul nostru este format din asistente de specialitate, infirmiere, personal pentru curăţenie, personal pentru bucătărie şi nutriţionist.

  Medicii fac o vizită lunară și vin și atunci când sunt solicitați. Infirmierele și asistenții medicali sunt pregătiți pentru a oferii servicii personalizate pentru îngrijirea bătrânilor cu nevoi speciale.

   

  Cabinetul medical pentru bătrâni este dotat la nivel de unitate de terapie intensivă, cu posibilitatea efectuării de investigaţii EKG, echipat cu pat cu articulaţii flexibile, monitor de funcţii vitale, concentrator de oxigen, aspirator oro-traheal, asistenţă medicală de urgenţă, administrare de tratamente injectabile, perfuzabile, recoltare probe biologice.

   

  Pentru analizele medicale se recoltează probele în cadrul centrului și se trimit la laboratorul medical cu care colaboram.

  La cerere se oferă rezidenților programe de terapie sau consiliere psihologică.

  Condiții de acceptare

  Condiții de acceptare:

  Amici Pentru Bunici este un cămin de bătrâni unde vârstnicii se tratează de singurătate, nicidecum un azil de bătrâni, după vechea și greșita percepție. Sunt acceptați și bătrâni imobilizați la pat, bătrâni bolnavi de Alzheimer sau Parkinson.

  Cei interesați sunt rugați să ia legătura cu administratorul centrului, pentru a face o vizită în centru. Se oferă posibilitatea unei șederi de probă de o lună de zile.

  Dacă în momentul solicitării nu sunt locuri libere, doritorii se pot înscrie pe o lista de așteptare.

  Detalii tarife

  Detalii tarife:

  Prețul pornește de la 1.840 de lei pe lună pentru un loc în camera cu 5 paturi, iar prețurile pentru locuri în camere cu 4 paturi de la 2.000 de lei pe lună, un loc în cameră cu 3 paturi pleacă de la 2.200 lei, iar în camera cu doua paturi, un loc ajunge la 2.400 de lei pe lună.

  Suplimentar se plătesc scutecele de unică folosință.

  Program vizite

  Program vizite:

  Zilnic între 08.00-20.00.
  Pozitionare pe harta

  Pozitionare pe harta:

  Strada Anton Pann nr. 6, (din Şoseaua Olteniţei, nr. 151-153), Popeşti-Leordeni, judetul Ilfov
  Accesați și website-ul: www.azil-de-batrani.ro