Prezentare ROmedic

ROmedic – eforturi pentru sănătate

O varietate de resurse și acces aproape nelimitat la informație – așa ne-a schimbat Internetul perspectivele în ultimele două decenii.
În aceste condiții, „conectat” înseamnă informat, iar în topul subiectelor de interes pentru utilizatorii din întreaga lume rămâne sănătatea.

Informarea medicală online este o tendință mai actuală ca oricând – în fața monitoarelor, persoane de toate vârstele și ocupațiile încearcă să înțeleagă mai bine ce se petrece cu organismul lor și să se documenteze înainte de a se prezenta la medic.

O informare medicală corectă se reflectă printr-o prevenție mult îmbunătățită a afecțiunilor (în mare parte, prin conștientizarea factorilor de risc pentru sănătate) și un tratament mai eficient, prin înțelegerea simptomelor și prezentarea  promptă la medic.

Mediul online este însă ușor de manipulat și prin excelență dinamic, astfel că afirmațiile insuficient probate sau alarmant de subiective, articolele tratate superficial, materialele cu caracter comercial pot induce ușor în eroare un cititor dezorientat, în căutarea unor soluții pentru îmbunătățirea stării de sănătate.

Am înțeles la momentul potrivit această necesitate profund umană de a fi informat corect și am creat în 2004 un proiect ce avea să devină unul din cele mai importante portaluri de medicină și viață sănătoasă din România.

www.romedic.ro este de peste 16 ani un demers susținut de a aduce în față informația veridică, de calitate, bine documentată și responsabilă.

Eforturile noastre pentru sănătate se materializează prin articolele publicate de redacția noastră – o echipă de tineri dedicați și curioși care, alături de peste 200 de colaboratori, lucrează zilnic pentru a dezvolta acest proiect de informare medicală online.

Noi am conștientizat la timp că medicina care servește cu adevărat oamenilor este cea bazată pe dovezi științifice, actualizată în permanență și documentată cu simț de responsabilitate.

ROmedic deține o Bibliotecă Medicală vastă, de peste 2500 de articole de specialitate, orientate către studenți, rezidenți, medici și alte cadre medicale dornice să acumuleze și să reactualizeze cunoștințele din domeniu.

Alte peste 8000 de articole (iar numărul crește zilnic) reunite în Ghidul de sănătate, surprind aspecte precum: sport, dietă, sexualitate, contracepție, sarcină, sănătate mentală, imunizare  ș.a., într-o manieră accesibilă, adresată tuturor persoanelor interesate de o viață sănătoasă.

Secțiunile de conținut sunt completate de Forum, o comunitate unită, de peste 200.000 de membri implicați în discuții despre diverse patologii și modalități de îmbunătățire a vieții. Zeci de medici colaboratori activi  răspund cu altruism și răbdare la întrebările utilizatorilor.

O secțiune ce întregește proiectul ROmedic este Indexul Medical, o zonă de interacțiune a cererii și ofertei medicale din România. Aici sunt prezentate cabinete și clinici, firme, produse, anunțuri, joburi și alte informații medicale.

Știm deja cu toții că „informația înseamnă putere”, însă noi credem că e vorba de mult mai mult; informația înseamnă discernământ, șansă, alternative, sănătate.

Cu acest gând ne întâlnim zilnic pe ROmedic – acolo unde vă așteptăm și pe dumneavoastră!

Echipa ROmedic

 

 

Ultima actualizare: 19.02.2021.