Centru de excelența in Cardiologie! Sunt disponibile cele mai moderne aparate și investigații ! Pneumologie Pediatrie Ecografie Medici cu experiență pentru a-ți fi alături pe termen lung
English version
EN version ROmedic Cabinete medicale Craiova Cabinete Ecografie Ecografie Craiova

Sfaturi pentru o inima mai sanatoasa

Sfaturi pentru o inima mai sanatoasa

Lista de sfaturi  pentru sanatatea inimii voastre :

1. Controlați-vă greutatea, deoarece excesul de greutate poate provoca un risc pentru boli de inimă.

2. Duceti-va la un control la medicul cardiolog pentru a determina riscul de boli de inima. Cunoașteți numărul tensiunii arteriale și colesterolul.

3. Mananca in jur de 100grame  de nuci in fiecare saptamana, acestea sunt bogate in grasimile potrivite pentru inima ta.

4. Consumați mai multe alimente cu conținut scăzut de glicemie, alimente bogate în fibre care reduc colesterolul și controlați nivelurile de zahăr din sânge.  

5. Mancati mai multi acizi grasi omega-3. Acestia sunt un suport al unui sistem cardiovascular sanatos prin cresterea colesterolului bun si scaderea colesterolului rau. Sursele bune de omega 3 sunt semințele proaspete de in, nucile și peștele de apă.

6. Ar trebui să cunosti istoricul bolilor familiei tale. Aveți un risc crescut dacă aveți in familie  o  persoan  care a suferit boli de inimă înainte de vârsta de 65 de ani.

7. Adăugați ierburi antiinflamatoare și mirodenii cum ar fi curcumina și ghimbirul. 

8. Ar trebui să aveți 30 până la 45 de minute de exerciții cardio, de 5-6 ori pe săptămână, pentru formarea de forță pentru a construi mușchii și pentru a reduce grăsimea corporală.

9. Reduceți stresul și relaxați-vă sistemul nervos cu exerciții de relaxare precum yoga, meditația și respirația. Râziți de câteva ori în fiecare zi.

10. Respectati un program de opt ore de somn. Lipsa de somn este  crește riscul de a dezvolta boli de inima. Pe de altă parte, o persoana care dorme prea mult are, de asemenea, un risc mai mare de boli cardiovasculare.

 
Programare