Centru de excelența in Cardiologie! Sunt disponibile cele mai moderne aparate și investigații ! Pneumologie Pediatrie Ecografie Medici cu experiență pentru a-ți fi alături pe termen lung
ROmedic Cabinete medicale Craiova Cabinete Urologie Urologie Craiova

CAND AR TREBUI SA ITI DUCI COPILUL LA UN MEDIC CARDIOLOG?

CAND AR TREBUI SA ITI DUCI COPILUL LA UN MEDIC CARDIOLOG?
Autor: centru medical Speranta

CAND AR TREBUI SA ITI DUCI COPILUL LA UN MEDIC CARDIOLOG?

 

În funcție de varstă , sunt anumite semne care indică necesitatea unui consult cardiologic la copil.La sugari semnele sunt următoarele: rămân fară respirație în timp ce sug,au o respiratie dificila, transpiră abundent în timp ce manancă sau leșină ori în interiorul gurii capată culoare albastra.

La copii mai mici , care nu pot să țina pasul fizic cu alți copii, sau rămân fără aer mai repede decat alti copii atunci cand fac activitati , transpira mai mult si mai repede decat alti copii, in timpul unei activitati ,sau se coloreaza in  albastrul în interiorul gurii sau leșină se impune un control cardiologic.

Semnele la copii sau adolescenți sunt : nu pot să țin pasul fizic cu alți copii,leșină, au palpitaii sau au dureri toracale în timpul exercițiilor fizice.De asemenea, pot să abiă amețeli în timpul exercițiilor fizice sau să ramână fara aer mai repede decat alti copii atunci cand fac activitati fizice ,sau transpiră mai mult si mai repede decat alti copii, in timpul unei activitati sportive ori se coloreaza in  albastrul în interiorul gurii.

 

Bolile pe care le întâlnește medicul cardiolog la copii sunt congenitale  sau dobândite.

Cele mai frecvente boli cardiace congenitale sunt defect septal ventricuar si defect septal artrial , tetralogia Fallot si transpozitia marilor vase . 

Alte probleme ce pot să apară sunt legate de aritmii - tahicardie sinusală , tahicardie supraventriculară, bradicardie și fibrilație atrială .Este important de reținut că frecventa batailor inimii variază în funcție de vârstă.

 

Până nu demult, eram obișnuiți ca hipertensiunea esențială să fie strâns legată de  vârsta înaintată.Prezența unor importanți factori de risc în rândul tinerilor și chiar al copiilor a făcut ca vârsta de debut a hipertensiunii arteriale să scadă. Acești factori de risc sunt: obezitatea, sedentarismul, aportul de sare în exces, stresul, la care se adaugă fumatul și consumul excesiv de alcool pentru adolescenți și tineri.Tensiunea crește pe măsură ce copiii înaintează în vârstă.

Copiii cu această afecțiune de obicei nu au simptome. Este important ca medicii pediatri să măsoare tensiunea arterială și  evalueze cauzele sale potențiale.

Monitorizarea tensiunii arteriale începe la fiecare vizită la medic, de la vârsta de 3 ani .Hipertensiunea copilariei are o rată de mostenire de aproximativ 50% .Hipertensiunea arterială(HTA) la copil poate duce la hipertensiunea adultă.

Hipertensiunea primară este mai rară la copiii cu vârsta sub 10 ani , dar poate să apară la copiii mai mici ca si diagnostic de excludere. Majoritatea copiilor pre-adolescenți cu HTA au HTA secundară din cauza bolii renale parenchimatoase. Alte cauze includ boala vasculară renală, boala endocrină (ex: feocromocitomul și hipertiroidismul), coarctatia de aorta și medicamentele .Întâlnim si cazuri în care pacienții au hipertensiune tranzitorie datorita consumului de energizane si substante interzise.

“ Ne dorim sa avem adulți mai sanatosi.Un stil de viață sănătos însușit în copilarie infulențează în acest sens.”  dr. Popa Radu

Centru Medical Speranța, str Înfrățirii nr 16, tel. 0771493887

#dr Popa Radu #medic cardiolog #cardiologie copii #cardiolog pediatru  # centru medical craiova #ecocardiografie #ecocardiografie 4D

 

 

 
Programare