Centru de excelența in Cardiologie! Sunt disponibile cele mai moderne aparate și investigații ! Pneumologie Pediatrie Ecografie Medici cu experiență pentru a-ți fi alături pe termen lung
ROmedic Cabinete medicale Craiova Cabinete Pediatrie Pediatrie Craiova

ARITMIILE

ARITMIILE
Uneori simtim ca inima bate neregulat si pentru acest motiv foarte multe persoane solicita o consulatie la un medic cardiolog.Palpitatiile indica de cele mai multe ori o afectiune cardiaca, in special, tulburarea de ritm cardiac.
Aritmiile sunt clasificate in extrasistole, atriale sau ventriculare.
Cu cat o persoana este mai inaintata in varsta, cu atat aparitia aritmiilor reprezinta un factor de risc deoarece inima bate foarte repede si nu asigura circulatia corecta a sangelui.Unele aritmii pot duce chiar si la stop cardiac.
Palpitatiile sunt motive de ingrijorare atunci cand sunt insotite de stari de lesin, puls marit, dureri in piept sau cand in familie sunt persoane bolnave de inima.
Un medic cardiolog din Craiova , de la Centru Medical Speranta ,va realiza un examen clinic, ascultand bataile inimii pentru a pune un diagnostic. Apoi, pacientul este supus unei electrocardiograme si unei ecocardiografii, diagnosticul fiind intotdeauna clar.I
n cazul palpitatiilor se recomanda de catre medic sa se evite consumul de cafea si energizante, fiind considerate agravante pentru palpitatii.
Mediatia presupune urmatoarele : Se prescrie un beta-blocant, medicament care amelioreaza aritmiile. Alt medicament recomandat in palpitatii este verapamilul.
Palpitatiile se pot manifesta si la femeile insarcinate, iar acestea sunt sfatuite sa evite situatiile stresante. Suplimentele alimentare bazate pe magneziu si calciu pot ameliora palpitatiile doar daca acestea nu ascund o boala cardiaca.Unele boli cardiace au ca simptomatologie palpitatiile. Acestea sunt bolile coronariene si afectiunile de la nivelul miocardului.
Exista cateva remedii naturale care va pot ajuta in cazul in care palpitatiile nu au ca si sursa o boala cardiaca, ci doar o stare de stres. Apa va ameliora palpitatiile, deoarece deshidratarea poate fi o cauza a aparitiei acestora.Se pot face si analize de sange pentru a vedea nivelul de calciu, magneziu, potasiu si sodiu, lipsa acestor electroliti poate conduce foarte des la palpitatii.
Palpitatiile nu sunt periculoase daca nu sunt asociate cu o afectiune cardiaca, ele pot aparea si datorita unui atac de panica.Pentru a fi siguri, cel mai recomandat este sa apelati la un cardiolog din Craiova, de la Centru Medical Speranta, care va vedea sursa exacta a acestora.
 
#CENTRUMEDICALSPERANTA #CARDIOLOGCRAIOVA #ARITMII #CARDIOLOGIECRAIOVA

 

 
Programare