Clinica CityMed a luat fiinta ca urmare a conglomerarii unui lot de tineri medici specialisti orientati spre performanta, care si-au propus sa furnizeze aradenilor servicii medicale premium in conditii de confort, discretie si siguranta.
English version
EN version ROmedic Cabinete medicale Arad Cabinete Oncologie Oncologie Arad

Cum se pot preveni hemoroizii?

Autor: Dr. Botezatu Ion

O problemă extrem de frecvent întâlnită în practica medicală, hemoroizii reprezintă vene dilatate localizate în peretele rectului și anusului, asemănătoare unor pernuțe vasculare (săculeți plini cu sânge).

Dilatarea anormală, similară varicelor de la nivelul membrelor inferioare, determină ca aceste vene să devină vizibile la exterior și să sângereze, chiar și la traumatismul minor determinat de trecerea unor materii fecale de o consistență mai crescută. Din nefericire, apar frecvent în sarcină, în special în ultimul trimestru.

 

Cel mai bun mod de a preveni apariția hemoroizilor este să menții un scaun moale. Pentru a preveni hemoroizii, ține cont de aceste recomandări:

• Consumă alimente bogate în fibre: legume, fructe și cereale integrale.
• Bea suficiente lichide. Consumă zilnic 6-8 pahare cu apă și alte lichide (nu alcool).
• Întreabă medicul dacă poți lua suplimente cu fibre. Multe persoane nu respectă recomandarea de a consuma zilnic o cantitate suficientă de fibre – 25 g în cazul femeilor și 38 g în cazul bărbăților. De aceea, necesarul de fibre poate fi completat de suplimente alimentare. Dacă le iei, consumă suficientă apă, pentru că, în caz contrar, poate să apară constipația.
• Nu te încorda pe toaletă pentru că acest lucru duce la apariția unei presiuni crescute la nivelul venelor din regiunea rectalaă inferioară.
• Nu amâna mersul la toaletă dacă simți nevoia.
• Fii activ. Mișcarea previne constipația și presiunea la nivelul venelor, care poate să apară în perioadele lungi de ședere.
• Evită să stai jos perioade lungi.

 

Programează acum un consult la Dr. Botezatu Ion, medic primar chirurgie generală, apelând 0743 993 322!

 
Programare