Clinica CityMed a luat fiinta ca urmare a conglomerarii unui lot de tineri medici specialisti orientati spre performanta, care si-au propus sa furnizeze aradenilor servicii medicale premium in conditii de confort, discretie si siguranta.
English version
EN version ROmedic Cabinete medicale Arad Cabinete Endocrinologie Endocrinologie Arad

Panaritiu

Panaritiu
Autor: Dr. Korodi Andrei

Panariţiu este infecţia acută a unui deget de la mână sau, mai rar, de la picior, infecţie produsă de cele mai multe ori de un stafilococ, o aşchie, o înţepătură sau printr-o plagă.

 

• Panariţiu superficial este amplasat pe pulpa degetului sau pe conturul unghiei (turniolă), uneori şi la înălţimea primei sau celei de a doua falange. Caracterisc acestuia este o inflamaţie care evoluează în câteva ore sau în câteva zile și duce la creşterea în volum a degetului, înroşire, febră și o durere zvâcnitoare.

• Panariţiu profund apare brusc după inocularea directă a germenului în teaca tendoanelor degetelor sau constituie complicaţia unui panariţiu super­ficial.

 

Prevenirea constă în protecţia cu mănuşi în timpul activităţilor care prezintă risc de înţepătură (grădi­năritul, de exemplu) şi respectarea unei igiene minuţioase în cursul efectuării manichiurii.

 

Nu ezita să consulți un medic!

 

 
Programare