Clinica CityMed a luat fiinta ca urmare a conglomerarii unui lot de tineri medici specialisti orientati spre performanta, care si-au propus sa furnizeze aradenilor servicii medicale premium in conditii de confort, discretie si siguranta.
English version
EN version ROmedic Cabinete medicale Arad Cabinete Andrologie Andrologie Arad

Fisurile anale

Fisurile anale
Autor: Dr. Botezatu Ion

Fisura anală este o întrerupere a continuității mucoasei anale. Deși apariția ei este legată de existența unui traumatism local, prezintă un complex plurifactorial mult mai amplu incluzând factori vasculari, trofici, inflamatori sau neuro-psihici.

Simptomul care predomină în cazul fisurii anale este durerea legată de defecație. Este o durere vie (senzație de arsură), care apare după scaun, uneori existând o exacerbare a acesteia și între scaune. Persistența durerii între scaune și paroxismele dureroase după fiecare defecație determină modificări de comportament, irascibilitate, insomnie, abstinență alimentară cu pierdere ponderală, adăugându-se la acestea sângerări mici.

Un simptom mai rar este mâncărimea, retenția de urină sau secrețiile care pătează lenjeria.

 

Fă-ți un consult proctologic cât mai repede!

Ai grijă de sănătatea ta și nu ignora semnele date de fisura anală. Depistarea timpurie te poate scăpa de durere, disconfort și de multe alte complicații.

 
Programare