Clinica CityMed a luat fiinta ca urmare a conglomerarii unui lot de tineri medici specialisti orientati spre performanta, care si-au propus sa furnizeze aradenilor servicii medicale premium in conditii de confort, discretie si siguranta.
English version
EN version ROmedic Cabinete medicale Arad Cabinete Alergologie și imunologie clinică Alergologie și imunologie clinică Arad

Rectoragia

Rectoragia
Autor: Dr Botezatu Ion

Rectoragia este o pierdere de sânge proaspǎt prin anus. Sursa rectoragiei poate fi colonul, sigma, rectul sau canalul anal. Simptomul este alarmant atât pentru medic, cât și pentru pacient şi trebuie privit cu toată seriozitatea.

 

Anamneza şi examenul clinic, precum și analizarea modului de eliminare a sângelui sunt esenţiale în diagnosticul afecțiunii.

Rectoragia se poate manifesta ca o emisie de sânge roşu prin anus, la sfârşitul sau la ȋnceputul defecaţiei, sau sânge amestecat cu scaunul, cu sau fără diaree.

Sângele eliminat la sfârşitul scaunului provine de obicei de la hemoroizi, diareea cu sânge se poate ȋntâlni ȋn rectocolita ulcero-hemoragicǎ, dizenterie, materii fecale amestecate cu sânge sau ȋnvelite cu sânge pot proveni de la o tumorǎ rectocolonicǎ, iar sângele la începutul defecaţiei de la un cancer rectal. Rectoragia din hemoroizi este cu sânge roşu, proaspǎt, puţin abundent, recidivant şi apare la finalul defecaţiei, ȋn jet sau pǎteaza hărtia.

Nu este gravǎ, dar atenţioneazǎ bolnavul.

 

Oricare ar fi cazul, este necesar să te adresezi medicului cât mai rapid!

 
Programare