ROmedic Cabinete medicale Bucuresti Cabinete Psihoterapie Psihoterapie Bucuresti

Tratament tulburari specifice adolescentei - Programul INSPIR-A

Autor: Clinica Hope
Training de abilități pentru adolescenții cu tulburări emoționale și de comportament

O parte din adolescenți pot avea tulburări emoționale semnificative care pot merge până la tentative de suicid și autovătămare. Între 16-18 ani riscul tentativelor de suicid este cel mai ridicat (Lewinsohn, 1996) și între 31% și 50% dintre adolescenții care au o tentativă de suicid au și o a doua tentativă, de aceea este necesară o intervenție rapidă și eficientă.
Cu cât un adolescent are mai multe probleme de comportament (violență, consum de alcool, droguri etc) cu atât crește riscul pentru tentativele de suicid (Myler și Tyler 2005).
Acești adolescent sunt dificil de tratat și este necesară o intervenție psihologică dedicată. Metoda de terapie dialectic-comportamentală (DBT) și-a dovedit repetat eficiența în reducerea comportamentului suicidar sau a autovătămării comparative cu alte forme de terapie.

 

Programul INSPIR-A (Intervenție pentru Normalizarea Sentimentelor, Problemelor comportamentale, Impulsivității și Relațiilor Adolescenților) este prima formă de intervenție psihoterapeutică special destinată tratamentului adolescenților cu tentative de suicid, autovătămări și tulburări emoționale intense.

 

Metoda folosită este cea a terapiei dialectic-comportamentale și constă în ședințe individuale dublate de un curs de abilități psihologice.
Cursul durează 6 luni și cuprinde ședințe săptămânale cu adolescenții și lunare cu părinții și va începe la sfârșitul lui noiembrie 2017. Cele 4 module predate sunt mindfulness, reglarea emoțiilor, intervenție în criză și reglarea relațiilor interpersonale.


Scopul programului este reducerea comportamentului suicidar și autovătămător, scăderea vulnerabilității emoționale și reactivității, dezvoltarea abilităților de reglare emoțională și a relațiilor cu persoanele apropiate.Programul oferă speranță tinerilor pacienți și părinților lor și oferă ajutor specializat și eficient medicilor de psihiatrie pediatrică care se confruntă cu suferința pacienților lor.

 

Cursul va fi susținut de Anca Răducan, psiholog și psihoterapeut.

 

Citeste mai mult .. https://clinica-hope.ro/copii/program-inspira/

 
Programare