ROmedic Cabinete medicale Piatra Neamt Cabinete Chirurgie orală și maxilo-facială Chirurgie orală și maxilo-facială Piatra Neamt

Obiceiuri care afecteaza smaltul dintilor

Obiceiuri care afecteaza smaltul dintilor

Pentru a ne putea bucura de un zambet frumos, trebuie sa oferim o atentie sporita ingrijirii orale. Uneori nu avem simptome care să ne semnaleze faptul că avem o problemă, iar alteori, atunci când le avem, preferăm să le ignorăm și evităm vizita la medicul dentist. Printre problemele pe care nu le conștientizăm din cauza unei lipse de informare este deteriorarea smalțului.

 

Ce este smalțul dentar?

 

Pe scurt, smalțul dentar reprezintă stratul ce acoperă coroana dintelui. Conține 95% substanță minerală, iar duritatea sa ajută la protecția de zgârieturi, abraziune și șlefuire.

 

Ce anume afectază smalțul dinților?

 

O cauză dăunătoare este demineralizarea smalțului care e posibilă de fiecare dată când mâncăm sau bem ceva acid. Printre alimentele pe care trebuie să le consumăm cu moderație regăsim: băutuile răcoritoare, fructele ce conțin acid citric și acid malic, produsele fermentate ce conțin acid lactic, strugurii și vinul pentru că au acid tartaric. De asemenea, nici gemul de fructe, muştarul, maioneza şi ketchup-ul nu sunt tocmai alegerile potrivite pentru sănătatea dinţilor pentru că sunt alimentele cu un pH situat între 3,0 şi 4,0, precum produsele fermentate de diferite feluri.

 

Atunci când folosim dinții pentru a deschide o sticlă sau alte recipiente putem să ne spargem smalțul. De asemenea, la fel li se poate întâmpla și celor care au obiceiul să își roadă unghiile sau să spargă semințe.

 

Periajul prea dur sau incorect este periculos. Recomandăm a se folosi o periuță de dinți cu perii moi utilizând un periaj cu mișcări circulare.

 

Albirea dinților trebuie folosită în mod moderat. Dacă exagerăm, vom afecta smalțul și vom întâmpina surprize neplăcute precum cariile.

 

Pasta de dinți este un alt factor care poate dăuna smalțul dinților. Cele care sunt abrazive distrug smalțul, chiar dacă inițial oferă efectul de albire.

Pentru a vă informa mai bine despre această problemă, recomandăm vizita cât mai des la doctor. În acest fel veți putea evita viitoarele probleme cauzate de erodarea smalțului.

 
Programare