Cum îi afectează pandemia COVID19 pe copii?

©

Autor:

Cum îi afectează pandemia COVID19 pe copii?
Un raport al organizației PEDSnet, bazat pe datele de înregistrări medicale obținute de la peste o sută de mii de copii testați pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, arată că noul coronavirus afectează cel mai frecvent adolescenți, copii cu diabet sau cancer, preponderent proveniți din familii cu venituri mici, cât și grupurilor negre, latine și asiatice.
În cea mai cuprinzătoare analiză de până acum a copiilor americani testați și tratați pentru COVID-19, organizația PEDSnet, care reprezintă șapte dintre cele mai mari centre medicale pediatrice din țară, raportează că unele grupuri de copii se descurcă semnificativ mai rău în timpul pandemiei, comparativ cu alte grupuri. La fel ca studiile anterioare, mai mici, datele arată că predispoziția copiilor la teste pozitive este mai mică decât cea a adulților, dar și că susceptibilitatea de a suferi boli severe, în urma infectării, este una redusă. În ciuda faptului că majoritatea testelor pozitive proveneau de la copiii albi, cei mai predispuși să se infecteze și să aibă rezultate pozitive au fost copiii de etnie afro-americană.

Raportul mai arată și că:
 • adolescenții și adulții tineri au fost mai predispuși la teste pozitive decât copiii mai mici;
 • copiii cu asigurare de sănătate în sistemul public au fost mai predispuși la teste pozitive decât copiii din familiile asigurate în sistemul privat;
 • cancerul subiacent, diabetul (tipurile 1 și 2) și alte afecțiuni de suprimare a imunității au fost indicatori ai unui risc crescut de boală severă;
 • copiii cu astm nu au prezentat un risc crescut de boli severe;
 • 7% dintre copiii testați pozitiv (în număr de 5.374) au necesitat internări în spital (dintre cei spitalizați, 28% au necesitat terapie intensivă și 9% au necesitat ventilație mecanică);
 • dintre copiii spitalizați, opt au murit (rata fatalității: 0,2%).

Co-autorul studiului, Nathan Pajor, specialist pneumolog la Spitalul de Copii din Cincinnati, a declarat că descoperirile actuale sunt unele importante, deoarece îmbunătățesc înțelegerea impactului COVID-19 la populația pediatrică. „Vedem că, în comparație cu adulții, copiii au mai puține șanse să aibă boli severe sau să moară din cauza COVID-19. Cu toate acestea, observăm și ratele disproporționat de mari de infectare în rândul copiilor de culoare neagră, asiatică și hispanică, ca țintă clară a studiilor suplimentare.”

sursa: Science Daily

Data actualizare: 25-11-2020 | creare: 25-11-2020 | Vizite: 408
Bibliografie
How COVID-19 pandemic has affected children, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2020/11/201123134436.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!


Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
 • Infecția COVID-19 la copii
 • Pandemia COVID-19 ar putea crește obezitatea la copii
 • Copiii cu COVID-19 pot prezinta subit o afectare pulmonară gravă
 • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
  Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
    intră pe forum