✅Coaching si optimizare personală✅Autocunoaștere și accesarea potențialului interior✅Autocontrol emoțional și comportamental✅Managementul stresului✅Managementul conflictelor✅Gestionarea stărilor de anxietate✅Tratament psihoterapeutic pentru atacuri de panică #Emdr Brașov #Psiholog Brasov #Psihoterapeut online
ROmedic Cabinete medicale Brasov Cabinete Psihoterapie Psihoterapie Brasov

Anxietatea

Anxietatea

Anxietatea sau frica(starea de frica)este o reactie pe care oricine o poate experimenta in caz de amenintare reala,pericol concret sau in conditii de stres.

Insa ,atunci cand simptomele de panica si starea de frica apar in mod nejustificat si inexplicabil(in absenta unor situatii periculoase),putem vorbi despre anxietate ca tulburare psiho -emotionala.

Anxietatea este astfel o pregătire a răspunsului față de un pericol care ar genera frică. Astfel, anxietatea este un răspuns normal de creștere a vigilenței și a vitezei de reacție în situații posibil periculoase..

Manifestarile anxietatii pot deteriora grav calitatea vietii persoanelor afectate.În plus, un nivel ridicat sau prelungit de anxietate, creează suferință fizică și emoțională.

Gandurile cronice (repetitive) si emotiile negative domina mintea ,iar viata cotidiana devine o stare constanta de incordare,griji,neputinta,frica,oboseala.

Anxietatea resimțită exclusiv prin simptome fizice face parte din categoria tulburărilor psiho-somatice.

 

Anxietatea excesivă reprezintă o problemă foarte frecvent întâlnită în viața de zi cu zi. Aproximativ 25% din populație suferă de anxietate care ar necesita tratament intr-o anumita perioada a vietii lor.

 

Simptome comune tuturor tipurilor de anxietăți:

-reacții fizice – (ex. transpirație, tremurături, bătăi de inimă rapide, dificultăți în respirație, greață, leșin)
-gânduri disfuncționale
-comportament de evitare – o persoană anxioasă poate să ajungă să evite foarte multe situații.

Faptul că are gânduri negative și evaluează irațional situațiile care îi provoacă anxietate, emoții negative foarte intense, reacții fizice puternice, și eventual experiențe negative, plasează persoana într-un cerc vicios, din care nu poate să iasă.

 

Categories:Psiholog anxietate Brasov,Psihoterapeut anxietate Brasov,Anxietate Brasov,Atacuri de panica Brasov,Tulburare de anxietate Brasov,Cabinet psiholog Brasov,Cabinet psihoterapie Brasov,

Psiholog terapeut  Brasov,Cabinet terapeut Brasov,Tratare anxietate Brasov,Tratament anxietate Brasov,Tratament atacuri de panica Brasov,Stari de anxietate Brasov,Psiholog online, Psihoterapeut online

Cuvinte cheie:Anxietate Brasov, Psiholog online

 
Programare