ROmedic Cabinete medicale Brasov Cabinete Diabet, Nutriție și Boli metabolice Diabet, Nutriție și Boli metabolice Brasov

DIETĂ pentru DETOXIFIERE intestinală (Indicată, de exemplu, în: Constipația cronică!) și DETOXIFIERE hepatică (Indicată, de exemplu, în: Steatoza hepatică!)

Autor: Dr Grama Mihaela

DIETĂ pentru DETOXIFIERE intestinală (Indicată, de exemplu, în: Constipația cronică!) și DETOXIFIERE hepatică (Indicată, de exemplu, în: Steatoza hepatică!) = Cura de o săptămână! = ZILNIC se iau trei mese și trei gustări … Imediat după sculare: O cană (250ml) cu apă caldă (NU fierbinte!) … Micul dejun = Luat, OBLIGATORIU (!!!!) la maxim treizeci de minute de la scularea matinală (!!!!) = O cană de cafea (cu zahăr sau fără, dar, fără îndulcitor!) + două felii de franzelă albă, veche de o zi sau două (pâine ca atare, nu prăjită!). Pentru cei care nu doresc să mănânce pâine: doi cartofi medii fierți în coajă!) + doi mieji de nucă. ATENȚIE! !!!! Cei cu Intoleranță la gluten, nu pot tine această dietă! !!!! … ATENȚIE! Cei care nu sunt consumatori de cafea, pot înlocui cafeaua cu un ceai concentrat de plante (infuzie de plante!) … N.B. Această dietă Nu poate fi ținută, așa cum este explicată aici, de către pacienții cu Diabet zaharat. … Gustarea unu = OBLIGATORIU: la 2.5-3.5ore de la MD (!) = GUSTAREA ”de proteine” = O porție de fasole boabe scăzută (de preferință, gătită fără bulion sau ceapă!) / ciorbă groasă de linte / de mazăre (fără bulion sau ceapă (!), dar, se pot folosi: morcov, sfeclă roșie, rădăcină de pătrunjel / păstârnac, ardei iute, ardei gras, ardei kapia, gogoșar!) … N.B. În acest fel de mâncare, se pot folosi condimente sau ierburi aromatice (după gustul fiecăruia!). PRÂNZUL = LUAT (OBLIGATORIU!) la 2.5-3.5 ore de la Gustarea unu! … N.B. Pentru cei care, din motive de program, de exemplu: programul profesional, NU pot servi masa de prânz la acea oră, masa de prânz va fi înlocuită cu Gustarea doi a zilei (!) … PRÂNZUL zilnic = masa obișnuită de prânz, luată după placul fiecăruia (!) … GUSTAREA doi = Luată, OBLIGATORIU (!!!!), la maxim 2.5-3.5 ore de la masa de prânz = Gustarea de fructe și / sau legume prospete! = Se preferă două mere (pentru cei care, din motive de Hiperaciditate gastrică, nu tolerează merele, ele pot fi înlocuite cu o cantitate asemănătoare de pere sau gutui, iar gutuile pot fi consumate și rase și chiar amestecate cu fulgi de ovăz sau cu puțin iaurt, cu adaus de scorțișoară sau chimen negru sau praf de ghimbir!) / dar, în loc de mere / pere / gutui, pot fi utilizate și salate de legume (… morcov ras, roșii, castraveți, salată verde, miez de nucă, arahide, ardei iute, ardei proaspăt, ardei kapia, gogoșar, cubulețe de dovlecel proaspăt, buchețele de broccoli nepreparat termic, țelină, sfeclă roșie coaptă sau fiartă, varză alba sau roșie, dar, acră, măr ras, afine, cătină, feliuțe sau suc de lămâie, frunze de mărar / pătrunjel verde / leuștean / rosmarin / busuioc, mentă, cimbru, tarhon, ba chiar și o cantitate mai mică decât s-ar consuma, de obicei, într-o salată (!), de ceapă albă sau de ceapă roșie sau de ceapă galbenă și / sau de usturoi) … OBLIGATORIU, la această Gustare, se adaugă fructelor / salatelor: cubulețe de brânză telemea / câteva linguri de brânză de vaci / alt brânzet care este pe placul fiecăruia. N.B. În această salată consumată la GUSTAREA de fructe și / sau legume proaspete, NU se folosesc: ulei (de niciun fel!), unt sau alt fel de grăsime, avocado, oțet (de niciun fel, nici măcar de mere!), borș, zeamă de varză, ketchup, bulion sau alte paste de legume sau fructe, muștar, sosuri, maioneze etc etc etc. … CINA = Luată, OBLIGATORIU (!!!!) la 2.5-3.5 ore de la gustarea doi și și ÎNAINTE de ora 19.30 (!!!!) = Masa frugală de proteine (vegetale sau animale!) = Un ou fiert moale (dacă toleranța eso - gastro - duodenală permite!) / un grătar de pește slab sau carne de vită / feluri de mâncare care conține proteine vegetale, gătite digest: fasole boabe, linte, năut, mazăre, ciuperci. N.B: La această masă, este DE DORIT să se adauge ardei iute sau CONDIMENTE și ierburi aromatice (piper negru, boabe sau pulbere, boia dulce sau iute, curcuma, chili, cuișoare sau scorțișoară (după gustul fiecăruia!), coriandru, semințe sau frunze, mentă, cimbru, mărar, tarhon, pătrunjel verde, leuștean, busuioc, rozmarin etc etc etc … !!!! Pentru cei care nu au probleme cu excesul ponderal, la această masă de seară (!), se poate adăuga: o felie de franzelă albă / câteva linguri de paste fierte / câteva linguri de pireu / câteva linguri de cartofi fierți natur / câteva linguri de orez (… daaar, orezul NU poate fi consumat de cei care au Constipație cronică!) … GUSTAREA trei = Luată, OBLIGATORIU (!!!!), cu 30-40minute înainte de culcare = Un bol de ovăz integral + iaurt care să conțină minim 2.5% grăsime (!!!!), la care se pot adăuga: chimen negru (fie semințe, fie pisat!) / piper negru (dacă toleranța gastrică permite!) / cuișoare sau scorțișoară (după gustul fiecăruia!) / boia dulce (dacă toleranța gastrică permite!) / coriandru, semințe sau frunze / mărar / mentă / frunze de busuioc sau rosmarin sau pătrunjel verde / pulbere de cimbru / praf de usturoi / praf de țelină …

CMIMI Dr Grama Mihaela: CONSULT.T de Evaluare a sănătății hepatice și intestinale … PREȚ: 275RON … Programări la nr.tel: 0740083238

 
Programare