ROmedic Cabinete medicale Cluj-Napoca Cabinete Ortodonție și ortopedie dento-facială Ortodonție și ortopedie dento-facială Cluj-Napoca

Probleme dentare la copii și adolescenți

Dintii copiilor si adolescentilor trebuie ingrijiti la fel de bine ca cei ai unui adult, intrucat cei mici sunt predispusi la numeroase probleme dentare, care daca nu sunt tratate la momentul potrivit pot duce la complicatii.

 

Probleme stomatologice care pot aparea la acest nivel sunt: cariile, infectiile, problemele ale gingiilor sau aftele.

 

Cariile

 

In cazul copiilor, smaltul dintilor nu este la fel de puternic ca al adultilor, iar acest lucru poate favoriza aparitia cariilor. In acest sens, sunt necesare vizitele constante la stomatolog, astfel incat sa previna aparitia cariilor. Cea mai frecventa cauza a aparitiei cariilor la copii este consumul de dulciuri, iar la sugari, pot apărea cariile de biberon. Este recomandat un periaj corect si folosirea pastelor de dinti cu fluor.

Abcesele dentare

 

Abces

 

Medicul este singura persoana care poate rezolva eficient aceasta problema si de aceea, este recomandat ca de la primele semne ale unui abces sa il duceti pe cel mic la stomatolog.

 

Gingivita

 

Gingivita poate fi cauzata de igiena orala deficitara si este intalnita si in randul copiilor. Bolile gingiilor pot fi evitate prin periajul si zilnic si utilizarea atei dentare. Incepand cu varsta de 6-7 ani, , copiii pot folosi singuri și ața dentară, pentru ca dințișorii lor și spațiul dintre ei să fie curățate mai bine.

 

Aftele

 

De cele mai mutle ori, ulcerele aftoase dureaza intre una si doua saptamani, sunt dureroase si apar in interoriul cavitatii bucale.

Probleme ortodontice

 

Probleme ortodontice

 

Dinţi înghesuiţi, dinţi care au crescut strâmb, ieşiţi în afară sau care au un alt tip de poziţionare incorectă sunt, de asemenea, specifice multor copii și adolescenți. Malpoziția dentară este o problemă ortodontică frecventă asupra căreia se poate interveni cu mai multă ușurință la vârstele mici, la copii și la adolescenți, durata tratamentului fiind mai mică. Din fericire, există soluții stomatologice perfecte și în acest caz, astfel încât malpoziția dentară să fie corectată de timpuriu pentru a fi evitate probleme de natură ortodontică ulterioare.