ROmedic Cabinete medicale Iasi Cabinete Laborator de analize Laborator de analize Iasi

Prezentați o teamă permanentă că suferiți de o boală gravă?

Efectuați un consult de specialitate GRATUIT, prezentându-vă la centrul nostru medical cu bilet de trimitere de la medicul dumneavoastră de familie către specialitatea psihiatrie. 

 

Hipocondria sau ipohondria este afecțiunia prin care pacientul are permanent o teamă că suferă de o boală gravă. Simptomele caracteristice acestei afecțiuni sunt date de interpretarea greșită a simptomelor organice, suferință clinică sau examinarea frecventă a semnelor vitale precum a pulsului. Tendința pacientului care suferă de hipocondrie este de a schimba frecvent medicii, mai ales în situața în care aceștia îi comunică că este sănătos și de a efectua în mod repetat anumite consulturi medicale precum ecografii sau RMN.

 

Cauza exactă a ipohondriei nu este cunoscută, dar se pare că are legătură cu experiențele din viața persoanlă, cu personalitatea pacientului și cu trăsăturile moștenite. Diagnosticul este destul de dificil, deoarece pacientul consideră că simptomele sunt cauzate de o boală medicală. Pentru a confirma diagnosticul, medicul nostru specialist vă va evalua istoricul medical și vă va recomanda efectuarea unui examen fizic, pentru a se asigura că simptomele prezentate nu sunt de la o altă afecțiune.

 

Tratamentul bolii are ca scop modificarea gândirii și a comportamentului care duce la apariția simptomelor, astfel încât viața personală și profesională să nu vă fie afectată, prin psihoterapie. De asemenea uneori putem recomanda tratament medicamentos pentru depresie sau anxietate.

 
Programare