ROmedic Cabinete medicale Ploiesti Cabinete Chirurgie orală și maxilo-facială Chirurgie orală și maxilo-facială Ploiesti

Implantologie la clinica Ina Dent

Implantologie la clinica Ina Dent

DE CE IMPLANTURILE DENTARE?

Implanturile dentare sunt soluția cea mai apropiată de dinții naturali. Ele te ajută să trăiești o viață reconfortantă așa cum îți dorești - să zâmbești, să râzi, să mănânci cu încredere, să vorbești și să savurezi fiecare clipă, fără grija dinților.
Implanturile dentare sunt de diverse mărimi și forme, însă cele mai uzuale iau forma rădăcinii dintelui, pe care o imită, având aspectul unui șurub. Soluția protetică pe implanturi dentare este alcătuită din trei piese.

Piesa care intră în os (A) este cea care va oferi suportul mecanic și rezistența la masticare a viitorului dinte, așa cum o făcea rădăcina dintelui natural. Această piesă este biocompatibilă, iar organismul o va accepta și va forma în jurul ei un țesut care să îi ofere robustețea necesară pentru fixarea unei coroane dentare sau suport pentru o construcție protetică viitoare.
În faza a doua, se prinde de acest șurub un bont (B) care este legătura dintre partea intraosoasă – rădăcina artificială a dintelui – și partea fizionomică (C) – coroana propriu-zisă sau puntea dentară. Implanturile dentare sunt cele mai folosite soluții protetice în ultimii 30 de ani, având o rată de reușită deosebit de ridicată, chiar și în cazurile cu complicații patologice. Cu ele te simți, arăți și funcționezi ca și cum ar fi dinții tăi naturali.

 
 
CUI SE ADRESEAZĂ?

Implanturile dentare sunt o soluție care se adresează persoanelor adulte de toate vârstele și chiar adolescenților care au nevoie de o soluție protetică viabilă și de durată. Începând chiar cu vârsta de 16 ani la fete și 18 ani la băieți, atunci când oasele feței ajung la stadiul final de dezvoltare, implantul este soluția pentru rezolvarea unor traumatismecare au dus la pierderea dinților, anodonții (lipsa dinților din naștere), infecții sau degradări ale coroanelor dentare.

 

4 AVANTAJE ALE IMPLANTURILOR DENTARE

Iată patru avantaje importante ale implanturilor dentare, comparativ cu alternativele lor, cum ar fi protezele și podurile:

  • ✓ Te simți și arăți minunat. Fiind o copie fidelă a dinților naturali, îți asigură confortul și încrederea necesară unui trai liniștit, fără grija unei atenții speciale acordate masticației, vorbirii sau igienizării.
  • ✓ O construcție trainică. Chiar dacă sunt costisitoare și invazive la momentul implementării, implanturile dentare sunt făcute să reziste o perioadă lungă de timp. Alte soluții protetice – proteza mobilă, punți dentare – necesită refacerea și/ sau adaptarea anuală ori la 5-10 ani.
  • ✓ Sunt simple și sigure. Coroanele montate pe implanturi sunt fixe și te ajută să vorbești, râzi, mănânci fără să ai vreo reținere că pot aluneca sau că se pot dezlipi. Odată integrat în os, implantul este acceptat de organism și nu cauzează complicații în timp. Cu implanturile dentare poți să zâmbești larg, să râzi și să ai un discurs natural, efervescent, fără rețineri.
  • ✓ Ajută la aspectul fizionomic și funcțional. Spațiile goale lăsate de mai mulți dinți lipsă afectează aspectul fizionomic al feței, accentuând imaginea de îmbătrânire .
  • Totodată dinții învecinați spațiului lăsat de dintele sau dinții lipsă au tendința de a migra în spațiul lăsat liber atât în plan vertical, cât și orizontal și se pot chiar roti. Acest fapt duce la schimbarea fizionomiei, precum și la disfuncționalități în masticare, vorbire și mimică.
    Lipsa pe o perioadă mai îndelungată a unui dinte duce la rezorbția osului în acel loc, fapt ce poate fi prevenit cu un implant dentar.
    Fiind o soluție independentă în refacerea unui dinte, implantul dentar nu necesită intervenția mecanică invazivă (pilirea dinților sănătoși) asupra dinților vecini ca în cazul punților dentare.
  •  
  • CARE SUNT PAȘII?
  • În clinica Ina Dent, implantul dentar urmărește, de obicei, următorii pași:

    • 1. Consultația inițială în care medicul îți va pune diverse întrebări despre starea de sănătate, va urmări radiografiile precum și rezultatul investigațiilor prin computer tomograf (CT) și îți va propune un plan de tratament care va ține cont de dorințele și așteptările tale.
    • 2. Plasarea implantului dentar: în cadrul următoarei întâlniri programate, se realizează introducerea propriu-zisă în os, pe cale chirurgicală, a implantului în locul dintelui lipsă. Chiar dacă nu pare, această operațiune este una similară oricărei intervenții chirurgicale stomatologice și pot apare post-operator ușoare umflături, vânătăi, sângerări și dureri minore la nivelul plăgii. Deși experiența fiecărui pacient este unică, majoritatea revin la rutina zilnică imediat și se întorc încă de a doua zi la muncă. Prin faptul că se face anestezie locală și se administrează o medicamentație post- operatorie pentru mulți pacienți durerea și procesul în sine par mult mai ușoare decât se așteptau inițial.
    • 3. Osteointegrare: Pentru o bună integrare în os implantul necesită o perioadă de câteva luni până ajunge să fie disponibil protezării și folosirii la capacitate pentru funcția de masticație. Pe toată această perioadă funcționezi fără restricții și doar în primele săptămâni se recomandă o alimentație mai moale. Poți opta, în funcție de cazul clinic, pentru dinți temporari până la vindecarea completă.
    • 4. Montarea bontului: Odată ce implantul s-a integrat în os, se atașează în partea de sus piesa de conexiune, acel bont de legătură, pe care urmează să se refacă partea fizionomică și funțională a viitorului dinte.
    • 5. Soluția fizionomică și funcțională: După ce gingiile se vindecă, medicul va lua amprenta noului suport creat în raport cu dinții vecini și va demara finalizarea soluției protetice discutate încă de la început-coroana individuală, suport pentru o punte de mai mulți dinți sau suport pentru o proteză totală. Coroanele dentare, deși nu pot fi afectate de carii ca dinții naturali, se recomandă să fie igienizate și verificate normal, precum dinții naturali.
    • 6. Verificări periodice: În funcție de complexitatea cazului clinic, a numărului și a tipurilor de implanturi și dinți înlocuiți, întregul proces poate dura trei până la nouă luni. După ce s-a finalizat plasarea implantului stomatologic, te așteptăm la vizite periodice la medicul dentist specialist pentru verificări ulterioare, așa cum procedai și până acum cu medicul dentist obișnuit.
 
Programare