ROmedic Cabinete medicale Bucuresti Cabinete Recuperare medicală, kinetoterapie, fizioterapie, reabilitare Recuperare medicală, kinetoterapie, fizioterapie, reabilitare Bucuresti

Anunțuri & noutăți

02-05-2018

Va asteptam la sedintele de terapie Schroth!

Va asteptam la sedintele de terapie Schroth!
Va prezentam mai jos cateva din beneficiile sedintelor de terapie Schroth:

- Opreşte progresia scoliozei şi o tratează fără operaţie!
- Elimină durerea
- Îmbunătăţeşte poziţia corpului pentru toată viaţa atât în timpul terapiei cât şi în timpul activităţilor zilnice
- Creşte capacitatea de respiraţie
- Are un efect psihologic pozitiv

In cadrul clinicii noastre, orice program de terapie este precedat de o examinare fizică împreună cu analizarea unei radiografii a întregii coloane vertebrale. Tratamentul constă în învăţarea unor exerciţii fizice care combină alungirea coloanei vertebrale, tehnici de respiraţie si contracţii musculare. Pe lângă exerciţiile fizice specifice, tratamentul scoliozei prin terapia Schroth mai cuprinde tehnici de mobilizare a coloanei vertebrale efectuate de către kinetoterapeut şi masaj terapeutic.

Masajul terapeutic constă într-o serie de manipulări a ţesuturilor moi ale spatelui cu scopul detensionării muşchilor contractaţi şi stimularea celor slabi, îmbunătăţirea circulaţiei sângelui şi limfei şi ameliorarea durerii.

Tratamentul se aplică de la vârsta de 8 ani în sus, deoarece este nevoie de un anumit nivel de înţelegere a terapiei. Cea mai potrivită perioadă este cea a copilăriei şi adolescenţei, atunci când corpul este în creştere şi cel mai uşor de corectat. Adulţii pot beneficia şi ei din plin de terapia Schroth, tartamentul oprindu-le progresia scoliozei, îmbunătăţindu-le poziţia corpului şi eliminându-le durerea.

De asemenea, la pacienţii care prezintă hipercifoză toracală sau maladia Scheuermann, terapia Schroth dă rezultate foarte bune. În anumite cazuri este nevoie ca pacientul să poarte un corset. Acesta este prescris pentru un copil sau un adolescent, adulţii rareori având nevoie de el, având în vedere că rata progresiei scoliozei este mică iar durerea este mai repede redusă prin tratament.

Purtarea unui corset, atunci când este necesar, îmbunătăţeşte rezultatele terapiei Schroth, rolul acestuia fiind de a preveni în mod pasiv riscul de progresie a scoliozei . Pentru a fi eficient, tratamentul trebuie efectuat cu o frecvenţă de 5 ori/săptămână, timp de cel puţin 1 lună, deoarece este imposibil să se obţină o nouă ţinută a corpului într-o perioadă mai scurtă de timp. Durata unei şedinţe de tratament este de 60-90 de minute.

După această perioadă, poate fi scăzută frecvenţa cu care pacientul este asistat de un terapeut Schroth în cadrul unui cabinet, pacientul începând să execute exerciţiile prescrise de terapeut şi acasă. Rezultatele pozitive depind foarte mult de perseverenţa pacientului şi se pot vedea după circa 3 luni de tratament.

Va asteptam !
 
Programare