ROmedic Cabinete medicale Bucuresti Recuperare medicală, kinetoterapie, fizioterapie, reabilitare Recuperare medicală, kinetoterapie, fizioterapie, reabilitare Bucuresti

Recuperare medicală, kinetoterapie, fizioterapie, reabilitare în Bucuresti

Oferim urmatoarele servicii medicale:

-KINETOTERAPIE

Kinetoterapie inseamna “tratament prin miscare”, termenul de “kinetoterapie” provine din limba greaca din combinarea cuvantului “kinetos”-miscare si “therapie”-tratament.

Kinetoterapia pune accent atat pe beneficiile fizice cat si pe cele psihice, pentru o recuperare medicala completa a pacientului din punct de vedere somato-functional, motric si/sau de reeducare a functiilor secundare.

Kinetoterapia se recomanda intr-o gama foarte larga de afectiuni: reumatice, neurologice, ale aparatului cardiovascular, respirator, boli metabolice, maladii congenitale etc

Tratam cu rezultate foarte bune urmatoarele afectiuni: sechele AVC, para si tetraplegii post -TVM, neuropatii periferice, artroze, discopatii cervicale si lombare, tendinite, bursite, sechele post-traumatice, PSH, tulburari de statica vertebrala (scolioze, cifoze, hiperlordoze)etc

Programele de kinetoterapie sunt individualizate in functie de afectiune, boli secundare si varsta si sunt concepute de asist univ MARIUS IVASCU, fiziokinetoterapeut principal, cu peste 15 ani de experienta in domeniul recuperarii medicale.-FIZIOTERAPIE

Fizioterapia consta in folosirea curentului electric pentru a stimula tesuturile, cu scopul de a vindeca diferitele afectiuni sau cu scopul de a recupera anumite functii pierdute partial ale organismului.

ELECTROTERAPIA se realizeaza cu aparate BTL de ultima generatie (BTL 5000), ce prezinta programe adaptate fiecarei afectiuni

Indicatiile electroterapiei sunt: patologia reumatismala cronica degenerativa ,articulara/ periarticulara: coxartroza, gonartroza, manifestari algice de artroza periferica, sindroame dureroase cervico-dorso-lombare, periartita scapulo-humerala, coxo-femurala sau de genunchi etc; patologia reumatismala cronica inflamatorie: poliartrita reumatoida, spondilita anchilozanta etc; in suferinte neurologice atat de tip periferic (nevralgii, nevrite, pareze, paralizii etc) sau central (monoplegii, hemiplegii, tetraplegii) sau alte tipuri de suferinte neurologice; suferinte cardiovasculare de tip: HTA stadiul I si II, arteriopatia periferica membre inferioare stadiul I si II , boala Raynaud, acrocianoza, angioneuropatii, tromboflebita, elefantiazis; suferinte dermatologice: acnee, degeraturi, sclerodermie etc

-MASAJ

Masajul este un procedeu medical de stimulare si de destindere a muschilor, de activare a circulatiei sangelui si este realizat in functie de tehnicile folosite cu ajutorul mainilor sau cu aparate speciale.

Va oferim urmatoarele tipuri de masaj: terapeutic, de relaxare si anticelulitic. Masajul este realizat de maseuri competenti,calificati in tehnicile de masaj.1. Masajul terapeutic se realizeaza pe o zona tensionata in scopul de a ameliora simptomele aparute.

Masajul terapeutic aduce beneficii considerabile in afectiuni precum hernia de disc, discopatia si spondiloza cervicala, artroza, tendinita etc

Masajul terapeutic stimuleaza circulatia sangelui, are efect antialgic, imbunatateste mobilitatea articulara si metabolismul local.

2. Masajul de relaxare

Scopul masajului de relaxare este acela de a reface echilibrul organismului. El imbunatateste circulatia sangelui si limfei, ajuta la detensionarea muschilor contractati, ii stimuleaza pe cei slabiti si echilibreaza sistemul nervos, calmandu-l si stimulandu-l.

3. Masajul anticelulitic

Este masajul care se adreseaza tesutului conjunctiv si se realizeaza in profunzime, vizand indepartarea stratului adipos. Masajul anticelulitic stimuleaza elasticitatea, netezirea si indreptarea pielii si activeaza circulatia sangelui.

-ELONGATII VERTEBRALE

Elongatiile vertebralese realizeaza manual sau cu ajutorul unei mese speciale pentru elongatii cervicale si lombare.

Elongatia vertebrala este o manevra fizica prin care se urmareste largirea temporara a spatiului dintre vertebre in scopul degajarii discurilor intervertebrale.

Elongatiile vertebrale au rezultate spectaculoase in cazul bolnavilor cu afectiuni la nivelul coloanei vertebrale.

-DRENAJ LIMFATIC

Drenajul limfatic se realizeaza cu un aparat de ultima generatie BTL 6000 LYMPHASTIN.

Drenajul limfatic este o metoda impusa nu numai in scop estetic dar mai ales in scop terapeutic pentru tratamentul unor afectiuni reumatismale, circulatorii, reumatologice si post-operator. Indicatiile drenajului limfatic sunt urmatoarele:

edeme posttraumatice si postoperatorii(fracturi, entorse, hematoame, limfedemul bratului postmastectomie), afectiuni de origine circulatorie (insuficienta venoasa, insuficienta limfatica, varice, ulcer varicose, celulita, sindrom Meniere), afectiuni respiratorii (astm,bronsita, mucoviscidoza), afectiuni reumatismalee(cervicalgii, sindrom dureros lombar, coxartroza, gonartroza), afectiuni ale sistemului nervos (nevralgii, sechele dupa AVC, infirmitate motorie cerebrala, stres, insomnii, migrene), obezitate si retentie hidrica.

-KINESIO TAPING

Kinesio taping-ul este o tehnica de bandajare adeziva special conceputa pentru a facilita procesul de vindecare naturala a organismului, impreuna cu sustinerea si stabilizarea muschilor si articulatiilor fara a limita amplitudinea de miscare a corpului, in acelasi timp conferind o manipulare gentila continua a tesutului moale pentru a prelungi beneficiile unei terapii manuale si dupa iesirea dintr-un mediu clinic.

Fara latex si lejer de purtat pe durata a mai multor zile consecutive, banda kinesiologica, termen de unde Kinesio Tape isi ia numele, poate fi utilizata pentru grupe de pacienti de la pediatrie si pana la geriatrie, si poate trata cu succes o varietate de afectiuni ortopedice: (ex.: entorse, trigger points, luxatii, intinderi si rupturi musculare, s.a.m.d.), neuromusculare, neurologice, dar mai ales este indicata accidentarilor sportive sau rezultate din atitudini deficitare asociate muncii. Aceasta metoda terapeutica ofera sustinerea musculara de care are nevoie un pacient, dar si reabiliteaza functia afectata.De peste 25 de ani, Kinesio Taping a revolutionat performanta sportiva, managementul durerii si kinetoterapia. Dar abia in 2008 a devenit o adevarata senzatie, atunci cand urmarind Olimpiada de la Beijing, milioane de oameni din toata lumea se intrebau ce reprezinta acele benzi viu si vesel colorate lipite pe umerii membrilor echipei nationale de volley a Chinei sau in jurul genunchilor atletilor de viteza, membri ai echipei de atletism a Statelor Unite ale Americii.

Kinetoterapeutii clinicii noastre au urmat cursuri specializate de aplicare a acestor benzi pentru ca dumneavoastra,pacientii nostrii ,sa beneficiati la maxim de potentialul acestor "benzi minune".

Listă servicii:


Medici/terapeuți:

 
Programare