ROmedic Cabinete medicale Iasi Cabinete Psihologie Psihologie Iasi

Cel mai important lucru pe care il avem nu e inteligenta artificiala, investeste in copilul tau!

 

Centrul nostru de evaluare si terapie a copilului se distinge prin noutatea si complexitatea abordarii tuturor tipurilor de tulburari de care pot suferi copiii nostri. Multiplele specializari in domeniul psihologiei, dar si intelegerea emotionala pe care le detin psihologii clinicii garanteaza calitatea serviciilor oferite.


Absolventa a Universitatii Alexandru Ioan Cuza, Facultatea de Psihologie si Stiinte ale Educatiei, specializata in multiple domenii precum Logopedie si Psihologie Clinica, dar si in domeniul testarilor din campul organizational si al muncii, participant la numeroase Workshop-uri si cursuri in domeniu si cu experienta in abordarea cazurilor din diferite patologii si cu diverse gravitati clinicianul va ofera o alta abordare a problemei fata de metodele utilizate de psihiatru, suport emotional si empatie dar si programe de interventie pentru dezvoltarea copilului.
Logopedia este disciplina ce se ocupa cu educarea si in special cu reeducarea limbajului. Logopedia studiaza natura si formele de manifestare a defectelor, tulburarilor de limbaj si de vorbire, propunand metode si procedee de corectare adecvate. Tulburarile de limbaj, necorectate la timp, au tendinta sa se consolideze si sa se agraveze. Tulburarile intelectuale se asociaza cu cele de limbaj, iar tulburarile de receptie sau de emisie duc la alterarea laturii intelectuale a limbajului, cu rasunet asupra afectivitatii si comportamentului copilului.

 

Tulburarile de limbaj includ toate deficientele de intelegere si exprimare orala, de scriere si citire, de mimica si articulare. Orice tulburare, indiferent de forma sa, care se rasfrange negativ asupra emisiei sau perceptiei limbajului, intra in categoria tulburarilor de limbaj.
Tulburari de pronuntie: dislalie, rinolalie, disartrie
Tulburari de ritm si fluenta: balbaiala, logonevroza, tahilalie, bradilalie, aftongie
Tulburari de voce: disfonie, raguseala vocala, fonastenia, mutatiile vocii, afonie
Tulburari de scris-citit: dislexie, disgrafie, alexie, agrafie
Tulburari polimorfe: afazie, alalie
Tulburari de dezvoltare: mutismul electiv, intarziere in dezvoltarea limbajului
Tulburarile de limbaj apar cu o frecventa crescuta in cadrul unor deficiente de tipul :
Sindrom Down, autism, ADHD (hiperkinetism), intarziere mentala, deficienta de auz, etc.
Deficienta mintala reprezinta o insuficienta a dezvoltarii intelectuale, ea grupeaza ansamblul de afectiuni care impiedica accesul copilului la autonomie si la adaptare sociala. Autismul este o boala care de asemeni impiedica dezvoltarea copilului afectand abilitatile sociale si de comunicare si intr-o masura mai mare sau mai mica capacitatea de a vorbi si a se misca. Aceasta boala acopera o arie atat de mare incat bolnavii de autism pot fi si cei cu un IQ foarte ridicat si retardare mentala - deasemenea pot fi si foarte vorbareti sau complet tacuti, foarte afectuosi sau reci, metodici sau dezordonati.
ADHD-ul sau deficitul de atenţie asociat cu hiperactivitate este o tulburare de dezvoltare caracterizată printr-un pattern persistent de inatenţie, impulsivitate şi hiperactivitate.
Toate aceste tulburari afecteaza capacitatea de adaptare a copiilor, le modifica comportamentul si ingreuneaza mult procesele de invatare.

 

Acum, insa exista modalitati de ameliorare ale acestor boli care afecteaza nu doar copilul ci intreaga familie, ele faciliteaza adaptarea sociala si autonomia iar clinica si centrul nostru prin programele derulate va ofera posibilitatea de a evolua .
O alta categorie care poate beneficia de programe personalizate o reprezinta copiii timizi, emotivi si anxiosi prin metode de ajustare a stimei de sine, de exprimarea a emotiilor si de relaxare.

 

Va mai oferim evaluari psiho-cognitiv-afective pentru copiii care urmeaza sa intre la scoala sau in cazuri de divort pentru a servi la proces ori pentru o buna gestionare a situatiei de criza prin care trece copilul.
Cu totii ne dorim copii care sa reuseasca, sa fie iubiti si accceptati, insa intr-o societate tot mai competitiva trebuie sa ne folosim toate atuurile pentru aceasta. De aceea, un defect de limbaj, vorbit sau scris, care acum, cat copilul este foarte mic, poate parea banal (inlocuirea unui sunet cu altul, nepronuntarea unor sunete, un vocabular foarte sarac sau o usoara balbaiala) vor face ulterior diferenta intre a reusi si a pierde, intre a fi ales sau respins.

 

Tu, mamico sau taticule care citesti aceste randuri, poti face o diferenta semnificativa in viata copilului tau.

Ultimele recomandări de la pacienți:

04-01-2021
Barbacaru, 46 ani

Părerea generală: Foarte mulțumit

Profesionalism,implicare,băiețelul meu așteaptă cu nerăbdare următoarea ședința cred ca asta spune tot.

Sunteți sau ați fost pacientul nostru și considerați că serviciile noastre merită recomandate?

Atunci oferiți-ne o recomandare!
 
Programare