English version
EN version ROmedic Cabinete medicale Iasi Cabinete Dermatologie estetică și cosmetică medicală Dermatologie estetică și cosmetică medicală Iasi

Hemoroizii au devenit o afectiune ingrijoratoare pentru populatie in ultimii ani, iar fiindca traim in secolul vitezei, aceasta afectiune nu poate decat sa continue sa faca victime daca nu decidem sa facem schimbari radicale in modul nostru de viata

Autor: Proctoline

 

Intrebarile urmatoare sunt unele dintre cele mai frecvente adresate de pacienti medicului proctolog, iar raspunsurile sunt cele pe care toti cei care sufera de hemoroizi le asteapta.

 

Gata cu hemoroizii

Ca intotdeauna si ca in cazul oricarei afectiuni, cel mai bun tratament este prevenirea. Pentru cei mai multi oameni, prevenirea pentru hemoroizi este sinonima cu prevenirea scaunelor tari. Acestea duc la depunerea unui efort prea mare pentru eliminarea lor, iar acest efort duce la aparitia hemoroizilor.Constipatia agreseaza acei hemoroizi facandu-i sa sangereze, ducand inevitabil la cazuri complicate. Astfel, fara nici o modificare in dieta si in modul dumneavoastra de viata se va ajunge la aparitia temutilor hemoroizi. Daca nu doriti sa suferiti o operatie, medicul proctolog va da doua sfaturi simple : mancati sanatos si faceti exercitii.

 

Cine nu sufera de hemoroizi?

Toti cred ca de hemoroizi sufera mai ales persoanele care stau mult pe scaun, insa medicina avansata sustine ca si persoanele care stau mult timp in picioare sufera de hemoroizi. Astfel, sezutul nu e neaparat cauza. De hemoroizi sufera toata lumea: scriitori, ziaristi, soferi, ingineri, vanzatori, studenti, femeile insarcinate, etc.

Hemoroizi enervanti

Mancarea iute si foarte condimentata stimuleaza aparatul digestiv, ceea ce duce la o cerinta crescuta de sange in cadrul acestuia, provocand aparitia hemoroizilor. Daca se mai adauga si cateva pahare de alcool la mancarea grasa si condimentata, atunci problema se inrautateste si mai mult...

 

Hemoroizi si sarcina

Acesti hemoroizi pandesc si femeile in perioada sarcinii si in timpul nasterii. In perioada de sarcina, uterul se mareste, necesita o cantitate mare de sange in zona bazinului inferior, greutatea creste si toate acestea duc la apasarea pe intestinul gros, largind vasele de sange, ceea ce poate conduce la aparitia de hemoroizi. Ca sa nu mai vorbim de insusi momentul nasterii, in timpul contractiilor, presiunea interna asupra partii inferioare a abdomenului si a bazinului este foarte mare, ceea ce poate provoca aparitia nu numai a hemoroizilor, dar si a fisurii anale. 

Suferi de hemoroizi? Poate ai de fapt o alta problema medicala?

Uneori acesti hemoroizi sunt parte din simptomele altor maladii, de exemplu boli de ficat, infectii ale prostatei sau tumori la uter. De aceea este foarte important sa ne adresam medicului specialist pentru a pune imediat un diagnostic odata cu aparitia hemoroizilor, pentru a infirma probleme medicale mai severe.

 

Hemoroizi - o suferinta inutila...

Primul simptom al aparitiei hemoroizilor este durerea, in principal cea din timpul scaunului. Unora, teama de durere poate sa provoace constipatie, ceea ce duce, bineinteles, la agravarea situatiei.

Celor ce sufera de hemoroizi le este foarte greu sa stea jos, si orice tuse, cat de mica, le provoaca dureri infernale. 

Cei care cunosc tratamentul la PROCTOLINE stiu ca nu merita amanata adresarea la medic. Toata aceasta suferinta se poate termina dupa doar cateva sedinte de tratament scurte.

 

Tratament sau operatie?

In ziua de azi nu mai e nevoie sa dovedim nimanui ca este de preferat sa tratam hemoroizii fara operatie. Anestezie, internare, absente de la serviciu, dureri, riscuri, ... Cine are nevoie de asa ceva?

Atunci hai sa ne gandim, oare chiar merita sa trecem aceasta suferinta? Bineinteles ca nu. Alternativa pe care ti-o propune PROCTOLINE este scaparea de hemoroizi si fisuri anale fara internare. 

PROCTOLINE are o experienta de aproape 26 de ani in toata lumea si de 18 ani deja in Romania.

Pentru a primi un tratament la PROCTOLINE suni la :  0232-261.818  pentru Iasi si Vaslui, si te programezi la o consultatie .

 

 

 
Programare