ROmedic Cabinete medicale Bucuresti Cabinete Recuperare medicală, kinetoterapie, fizioterapie, reabilitare Recuperare medicală, kinetoterapie, fizioterapie, reabilitare Bucuresti

[BACKFIX powered by Medisport -este materializarea intr-o tehnologie de ultima generatie a experientei acumulate in lucru cu sportivi de top, si oferita acum celor care au dureri de spate si doresc sa le elimine sau celor care vor sa le previna .
Reprezinta virful actual al tehnolgiei ErgoContro l – dezvoltate de Medisport.
Cu BACKFIX se evalueaza dezechilibrele musculare care stau la originea suferintei si se conduce tratamentul de compensare al acestora.
In functie de valorile masurate si cele de referinta pacientii sunt incadrati zone specifice ( de echilibru , de predispozitie sau cronica si subacuta definite prin rapoarte de proportionalitate si nivele de enrgie la care se poate realiza echilibrul muscular.
Cu urmatoarele caracteristici:
In starea din zona subacuta, desi sunt dureri mari, pacientul poate totusi sa se deplaseze pentru a incepe procedurile de recuperare medicala.
Zona de predispozitie sau cronica este caracterizata prin capacitate de lucru pentru un timp limitat in pozitia in picioare sau sezind, urmata de oboseala, de nevoia de asezare la orizontala si de risc mare de recidiva in zona subacuta, mai ales daca pacientul se afla aici ca urmare a recuperarii dupa un episod subacut.
Zona de Echilibru se caracterizeaza prin: capacitate de lucru indelungat in pozitia in picioare sau pe scaun fara a se resimti oboseala.
Masurarea dezechilibrelor si plasarea cit mai precisa intr-o anumita zona este esentiala pentru stabilirea si monitorizarea in continuare a tratamentului de refacere a echilibrelor musculare si conducerea evolutiei catre zona stabila. Este foarte important ca se poate interveni chiar din faza subacuta a afectiunii, faza considerata grava.
Zona recidivanta sau cronica este o zona capacana in care poti sa opresti tratamentul daca nu ai posibilitatea sa masori. Metodele clasice se opresc aici pentru ca, in lipsa masuratorii, disparitia durerii este semnalul de intrerupere a tratamentului.
* Medisport este un centru de kinetoterapie avansată, continuator a tot ceea ce s-a câștigat ca experiență timp de 30 de ani în exploatarea și dezvoltarea unei tehnologii denumite ErgoControl , destinate initial antrenamentului sportivilor de înaltă performanță și transferată ulterior în recuperarea prin kinetoterapie.
Medisport a dezvoltat și utilizează tehnologia ErgoContro l, ce asigură evaluarea precisă a funcționalității biomecanice corporale a pacientului și stabilirea de programe de recuperare personalizate. Caracteristicile tehnologiei sunt.
Diagnoză performantă și precisă.
Recuperare rapidă.
Rezultate cu stabilitate mare în timp

Prin această tehnologie devine posibil controlul neuro-muscular al mișcării, în timp real, ceea ce duce la o precizie crescută a actului kinetoterapeutic și o mai bună eficiență a procesului recuperator. Kinetoterapeuții noștri au experiență îndelungată și sunt specializați în metoda ErgoControl, asistând procesul recuperator și asigurând reușita acestuia.
Experienta Medisport din ultimii 15 ani In utilizarea tehnologiei Ergocontrol pentru publicul larg (nesportivi) s-a structurat in doua directii:
1. BACKFIX
2. Kinetoterapia cu biofeedback
a membrelor superioare si inferioare..
Ce realizam cu BACKFIX.
La baza majoritatii durerilor de spate este o cauza musculara.
Cu BACKFIX avem posibilitate de a masura dzechilibrele musculare care apar la nivelul trunchiului si si se constituie in cauza musculara a durerilor de spate.
Tot cu BACKFIX putem reface starea de echilibru a musculaturii trunchiului
Sanatatea coloanei vertebrale influenteaza santate intregului organism.
Mai mult de 90% din herniile de disc pot fi tratate cu success cu BACKFIX.
Postura deficitara a copilului, durere de spate de la sfirsitul zilei de munca a adultului pot fi tratate si remediate personalizat cu BACKFIX.
Inca din faza subacuta, prin intermediul BackFix ralizam un tratament cauzal si simptomatic al coloanei vertebrale prin decompresie si mobilizare, stabilitatea pe termen lung fiind posibila datorita cuantificarii precise a functionalitatii musculo-articulare cu tehnologia pe care o detinem.
Cu BackFix ne adresam atat musculaturii mici, profunde, paravertebrale, cat si celei superficiale repezentata de grupele musculare mari ale trunchiului si centurilor pelvina si scapulo-toracica. Rezultatele rapide si stabile in afectiuni grave sau mai putin grave, cum ar fi discopatiile vertebrale, herniile de disc, deviatiile de coloana vertebrala dar si perturbarile de postura, sunt datorate monitorizarii computerizate precise cu feedback in timp real, si actionarii tintite la nivel cauzal si simptomatic in egala masura.
Mobilitatea coloanei vertebrale, forta, lucrul mecanic si rezistenta musculara sunt parametri biomecanici pe care ii monitoriz cu precizie in procesul de recuperare astfel incat pacientul sa nu simta durere si progresul sa fie cat mai rapid.
Programele sunt personalizate pe baza masuratorilor computerizate ale coloanei vertebrale si in functie de istoricul bolii pacientului si starea lui actuala determinata prin examen clinic (postura, deficiente functionale, limitari) si date personale (varsta, sex, inaltime, greutate, compozitie corporala, nivel de protectie antioxidanta).
PROTOCOLUL DE LUCRU BACKFIX
1. Evaluarea
Evaluarile computerizate se refera la forta, mobilitatea, lucru mecanic, putere, timp activ, timp pasiv, iar rezultatele sunt inregistrate intr-o baza de date.
Pe baza lor se efectueaza diagrama de echilibru functional musculo-articular al coloanei vertebrale comparandu-se apoi cu valorile optime ale rapoartelor de proportionalitate si ale nivelului energetic (lucrului mecanic) la care aceste rapoarte pot fi mentinute.
Evaluarile sunt efectuate atat la momentul initial, cat si pe parcursul procesului de recuperare, progresul si rezultatele fiind consemnate si furnizate in fise obiective destinate atit pacientilor cit si medicilor curanti.
Constientizarea permanenta asupra progresului personal in recuperare, datorita informatiei in timp real pe care pacientul o primeste prin feedback vizual asupra rezultatului miscarilor efectuate, duce la obtinerea rapida de rezultate privind reducerea pana la disparitie a durerii si imbunatatirea starii generale.
2. Generarea si executia protocolului de recuperare

Protocolul de recuperare include serii de sedinte de lucru corectiv (cate 10 sedinte) urmate de evaluari care permit aprecierea progresului si ameliorarilor instalate.
Se poata decide astfel cu precizie momentul de incheiere al tratamentului. Frecventa sedintelor in cadrul saptamanii este variabila in functie de caz si gravitatea afectiunii cu scopul de a maximiza beneficiul terapeutic.
Atingerea unor valori optime de forta absoluta, relativa si lucru mecanic reduc la minim riscul dezvoltarii de boli degenerative si de suprasolicitare mecanica sau termica a coloanei vertebrale.
Optimizarea echilibrului functional musculo-articular al coloanei vertebrale in conditii de valori absolute si relative de forta optime sunt conditia esentiala pentru a putea mentine pe tot parcursul zilei o postura corecta cu impact deosebit asupra starii generale de sanatate si capacitatii de munca.
3. Mentinerea
Mentinerea pe termen lung a rezultatelor este posibila ulterior prin monitorizarea anuala a pacientilor si prin efectuarea regulata de exercitii personalizate de intretinere a rezultatelor.
Deoarece cauzele care induc dezechilibrele – statul prelungit in pozitie sezind la birou si la volan se mentin- este recomandat ca fiecare pacient si fiecare persoana cu diferite deficiente sau alti factori de risc sa participe la un program profilactic desfasurat o data pe saptamana pe termen lung.
Prin Backfix aducem un beneficiu suplimentar in sustinerea coloanei vertbarale prin masurarea si reechilibrarea musculo-articulara a acesteia ca o garantie a starii de bine pe termen lung.
40 de ani de evolutie si dezvoltare, consemnata in teze de doctorat proiecte de cercetare si numeroase lucrari stiintifice sunt garantia unor rezultate de exceptie in patologii diverse ale coloanei vertebrale in care cauza musculo-articulara este primordiala.

Sunteți sau ați fost pacientul nostru și considerați că serviciile noastre merită recomandate?

Atunci oferiți-ne o recomandare!
 
Programare