ROmedic Cabinete medicale Bucuresti Cabinete Chirurgie orală și maxilo-facială Chirurgie orală și maxilo-facială Bucuresti

Ce este tartrul si cum scapam de el?

Ce este tartrul si cum scapam de el?
Autor: Neoclinique

Tartrul sau popular, "piatra" de pe dinti este un depozit organo-mineral de culoare galben-bruna intalnit atat la dantura permanenta cat si la cea temporara ,"de lapte.

 

Tartrul se formeaza in special pe suprafata interioara a dintilor inferiori, pe suprafata exterioara a molarilor superiori, cat si pe suprafetele puntilor si protezelor dentare, a aparatelor ortodontice, precum si in zonele unde dintii nu se pot curata cu usurinta, cum ar fi in cazul dintilor incalecati, inghesuiti. Exista doua feluri de tartru: supragingival si subgingival. Depunerea tartrului favorizeaza bolile parodontale (afectiuni ale tesutului care mentin dintele in os), aparitia cariilor, a halenei (respiratia neplacut mirositoare), mobilitatea dintilor, ducand in final la pierderea danturii. Indepartarea acestuia se face printr-o operatiune simpla si nedureroasa numita detartraj. Detartrajul se poate realiza cu instrumentar manual, cu aparate cu ultrasunete sau cu aer comprimat (sonic).

 

Fiecare detartraj este urmat de sedinta de periaj profesional in care, utilizand o periuta rotativa si o pasta speciala, se elimina ultimile resturi, se lustruiesc dintii si se intarzie, astfel, viitoarele depuneri de tartru. Indepartarea tartrului se face numai de catre medicul stomatolog. Pentru mentinerea unei igiene bucale adecvate si prevenirea problemelor dentare ulterioare trebuie vizitat medicul stomatolog pentru control cat si pentru efectuarea unui detartraj, in mod regulat, o data la 6 luni, iar fumatorii o data la 3 luni.
Clinica MILITARI NON STOP
+4 021 430 31 99
+4 021 430 33 65
receptie@neoclinique.ro
www.neoclinique.ro
office@neoclinique.ro
Clinica UNIREA LUNI-DUMINICA 8-21
+4 021 320 22 30
+4 021 320 22 20
receptie_unirii@neoclinique.ro

 
Programare