ROmedic Cabinete medicale Bucuresti Cabinete Tehnică dentară Tehnică dentară Bucuresti

Obiceiuri vicioase

Obiceiuri vicioase
Autor: Neoclinique

Incepand cu primul an de viata pana la varsta de aproximativ 5 anisori, obiceiul vicios al suptului degetelor apare la aproximativ 50% dintre copii.

Cel mai des folosit deget este policele (degetul mare). Acest obicei vicios este acceptat de cele mai multe ori de catre parinti, ca si alternativa impotriva alungarii plictiselii, pe care orice copil o resimte in momentul in care trebuie "sa fie cuminte" si "sa stea la locul lui". Majoritatea psihologilor nu recomandă interzicerea sugerii degetului înainte de vârsta de 3 ani, deoarece până la această vârstă el nu produce tulburări importante funcţionale şi psihice, totuşi reducerea frecvenţei pe zi a sugerii degetului sau reducerea timpului pot constitui măsuri importante, progresive pentru suprimarea completă a acestui obicei după vârsta de 3 ani. Interzicerea bruscă ar putea duce la modificări comportamentale imediate precum: refuzul alimentaţiei, agitaţie, tulburări al somnului.

 

Consecintele sugerii degetului dupa varsta de 3 anisori sunt reprezentate de aparitia unor modificari majore ale danturii. Acestea, in cazul in care nu vor fi corectate prin aparate ortodontice sau alte metode clinice sau terapeutice alese in functie de nivelul modificarilor produse, vor afecta viata copilului din punct de vedere social, estetic, psihic, functional (mastigatia, vorbirea, etc.).

 

Pentru a afla mai multe si de alte obiceiuri vicioase ce se dezvolta in general in randul copiilor, contactati-va medicul stomatolog pentru o consultatie. Preventia va fereste de vizitele dese la medic si implicit de cheltuieli in plus ce ar putea fi evitate cu putina atentie!

 

Neoclinique
Clinica MILITARI NON STOP
+4 021 430 31 99
+4 021 430 33 65
receptie@neoclinique.ro
www.neoclinique.ro
office@neoclinique.ro
Clinica UNIREA LUNI-DUMINICA 8-21
+4 021 320 22 30
+4 021 320 22 20
receptie_unirii@neoclinique.ro

 
Programare