ROmedic Cabinete medicale Brasov Cabinete Oftalmologie Oftalmologie Brasov

Rețetă pentru ochelari progresivi: alegerea corectă a lentilelor

Ai o rețetă pentru ochelari progresivi? Dacă deja ai trecut prin etapa consultului sau controlului oftalmologic / optometric și ai primit toate recomandările în ceea ce privește modul în care poți avea din nou o vedere clară, este timpul să vorbim despre alegerea corectă a lentilelor.

 

Pentru că, să știi cum poți corecta dioptriile care îți afectează vederea este doar prima etapă pe care trebuie să o parcurgi.

 

Alegerea lentilelor presupune un mic research care să îți clarifice anumite aspecte. Și, după cum poate te-ai convins deja, această scurtă documentare te poate ajuta să înțelegi mai bine recomandările optometristului.

 

Așadar, să vedem care sunt criteriile pe care trebuie să le consideri în alegerea lentilelor pentru ochelarii tăi progresivi.

 

Alegerea ochelarilor progresivi – sfaturi utile

 

Prețul

 

Sigur, primul lucru care îți trece prin minte este bugetul, sau cât te vor costa lentilele progresive.

 

Ei bine, prețul de achiziție variază destul de mult în funcție de furnizor, canal de progresie și tratamente, aspecte detaliate puțin mai jos în articolul nostru.

 

Mai trebuie să știi că la prețul lentilelor se va adăuga și prețul ramei pe care o alegi. Așadar, este greu să vorbim despre prețuri exacte în acest punct.

 

Însă, nu-ți face griji. Există soluții accesibile, adaptabile după orice tip de buget. De regulă vei găsi oferte atractive și soluții de finanțare (spre exemplu, poți cumpăra perechea de ochelari în rate) care să nu-ți dea peste cap economiile.

 

Furnizorul

 

Producătorul, sau furnizorul de lentile va influența destul de mult prețul de achiziție. Și, așa cum se întâmplă în cam toate domeniile de activitate, există producători consacrați și producători mai puțin cunoscuți.

 

Notorietatea înseamnă un preț mai mare de achiziție. Însă, de multe ori calitatea lentilei nu este direct proporțională cu prețul solicitat.

 

Ceea ce ar trebui să conteze pentru tine sunt caracteristicile și performanțele lentilei progresive.

 

Având în vedere că vei comanda o pereche de ochelari pe care o vei purta în fiecare zi, indiferent de activitatea pe care o vei desfășura, îți recomand să alegi tratamentele adecvate.

 

Optometristul îți va prezenta mai multe variante, în funcție de performanțe și de producător. Optează pentru raportul optim calitate/preț și nu renunța la tratamente în detrimentul unui brand anume.

 

Tratamentele

 

Tratamentele lentilelor au rolul de a susține vederea în diferite ipostaze. Chiar dacă o lentilă este eficientă și-ți asigură o vedere clară, în lipsa tratamentelor speciale s-ar putea să descoperi că nu te poți bucura de ochelarii tăi așa cum ți-ai dori.

 

Astfel, în funcție de cum îți desfășori o zi obișnuită, alege tratamentele corecte pentru ochelarii tăi progresivi. Vei putea opta pentru tratamente precum: antireflex, oleofob, hidrofob, heliomat, de durificare, sau cu filtru de protecție pentru calculator.

 

Câmpul vizual

 

Un alt aspect de care va trebui să ții cont este câmpul vizual. Aici, optometriștii te vor ajuta să alegi în mod corect și eficient.

 

Pe scurt, în funcție de dioptriile identificate în timpul consultului optometric sau oftalmologic, va trebui să alegi un câmp vizual mai larg, sau mai îngust. Claritatea vederii ulterioare, dar și acomodarea cu ochelarii progresivi vor depinde de acest câmp vizual.

 

În fond, câmpul vizual se referă la lărgimea celor  trei zone de focalizare de pe suprafața lentilei și la tranziția dintre aceste zone. Desigur, un câmp vizual larg ușurează vederea, în special în cazul primilor purtători de lentile progresive. Mai mult, un câmp vizual larg este recomandat atunci când vorbim despre valori crescute ale dioptriilor identificate.  

 

Indicii de subțiere

 

Indicii de subțiere se referă la aspectul lentilei comandate. Acestea pot fi mai groase, sau mai subțiri în funcție de dioptrii.

 

Astfel, atunci când lentila recomandată pentru corecția dioptriilor este mai mare, se recomandă indici de subțiere mai ridicați. În acest mod, produsul rezultat în urma procesului de producție este mai elegant și mai subțire.

 

Desigur, prețul final al lentilei va crește cu cât lentila va fi mai subțire.

 

Alegerea ramelor

 

În funcție de indicii de subțiere și de câmpul vizual ales va trebui să optezi pentru o ramă de ochelari.

 

Îți recomand să mergi pe soluția ramelor cu pernițe pentru că, în acest caz, reglajele ulterioare se pot face cu ușurință. În cazul ramelor din plastic, aceste reglaje sunt limitate. Nu uita, acomodarea cu ochelarii progresivi depinde și de posibilitatea unor reglaje multiple.

 

Concluzii

 

Acestea sunt principalele aspecte despre care vei discuta cu optometristul tău atunci când vei alege lentilele progresive. Îți recomand să discuți în detaliu despre fiecare lucru care îți este mai puțin clar și să soliciți cât mai multe informații pentru a putea alege cât mai corect.

 

Nu uita, nu este întotdeauna bine să alegi cel mai scump furnizor. În cazul ochelarilor progresivi te sfătuiesc să optezi pentru lentile cu tratamente care să-ți ușureze activitățile pe care le desfășori în fiecare zi.

 

Ține cont de sfaturile optometriștilor și, în final, asigură-te că beneficiezi de cel mai bun raport calitate/preț.

 

În cabinetele de optică medicale OPTIMAC din Brașov ai parte de sfaturi obiective din partea specialiștilor în domenii. În plus, beneficiezi de oferte speciale pentru achiziția ochelarilor progresivi, iar noi îți garantăm că te poți bucura de ochelari eficienți și performanți indiferent de bugetul pe care îl ai la dispoziție.

 

 
Programare