ROmedic Cabinete medicale Brasov Cabinete Oftalmologie Oftalmologie Brasov

Cum îți dai seama dacă lacrimile artificiale pe care le folosești îți fac cu adevărat bine

Cu toții știm că lacrimile artificiale au un rol benefic asupra globului ocular. Le folosim ori de câte ori simțim neplăceri atunci când clipim, sau atunci când știm că ochii au nevoie de un ajutor suplimentar în ceea ce privește hidratarea și lubrifierea eficientă.

 

Fie că le aplicăm atunci când suntem la locul de muncă, sau în vacanță pentru a ne proteja ochii de radiațiile solare nocive, lacrimile artificiale sunt o soluție eficientă care ne susține fiecare activitate.

 

Însă, sunt și situații în care aceste picături oftalmice ne pot face mai mult rău decât bine. De aceea, este important să știi cum poți identifica efectele adverse pe care lacrimile artificiale le pot avea.

 

Lacrimile artificiale: tipuri și recomandări

 

Dar, înainte de a vorbi despre efectele adverse ale lacrimilor artificiale, iată în ce forme sunt acestea disponibile.

 

Poți opta pentru 3 tipuri de lacrimi artificiale, după cum urmează:

 

    •  Soluții cu aplicare singulară – în flacoane de unică folosință, sunt lacrimile artificiale care nu conțin substanțe suplimentare precum conservanți.
    •  Soluții cu aplicări multiple – în flacoane mai generoase, sunt lacrimile artificiale care conțin conservanți pentru a înlătura bacteriile care îți pot afecta ochii.
    •  Soluții cu structură vâscoasă, sau creme – sunt lacrimile artificiale care se aplică seara pentru că încețoșază privirea; nu conțin conservanți.

 

    Ei bine, în funcție de activitatea pe care o desfășori, poți recurge la una dintre soluțiile de mai sus. Desigur, cel de-al doilea tip de lacrimi artificiale este și cel mai popular.

 

Iar, în cazul în care te întrebi, nu, aceste soluții oftalmice nu provoacă dependență, indiferent de tipul pe care îl alegi.

 

Efectul lacrimilor artificiale este același și anume hidratarea și lubrifierea globului ocular. Însă, cele care conțin și conservanți au și rolul de a înlătura bacteriile și de a ajuta în remedierea leziunilor oculare.

 

Folosirea lacrimilor artificiale – reacții adverse

 

Poți alege să folosești lacrimi artificiale cu o aplicare de până la 4 ori pe zi. Desigur, citește prospectul înainte de a le folosi.

 

Dacă, în cazul picăturilor oftalmice fără conservanți nu prea întâlnim reacții adverse, trebuie să fii atent la alergii.S-ar putea ca, în cazuri izolate, ochiul tău să nu reacționeze bine în preajma picăturilor. Și, în acele cazuri, poți observa roșeața și poți resimți usturime. Desigur, clătește cu apă din abundență globul ocular și întrerupe aplicarea lacrimilor artificiale.

 

Atunci când vorbim despre picăturile oftalmice cu conservanți, reacțiile adverse sunt mai dese, însă fără un grad de severitate crescut. În cele mai multe cazuri poți resimți iritații la nivelul globului ocular. Astfel, întrerupe tratamentul atunci când resimți mâncărimi, usturimi, durere sau lăcrimare excesivă imediat după aplicarea lacrimilor artificiale.

 

Alegerea lacrimilor artificiale

 

Pentru a alege eficient lacrimile artificiale, ai nevoie de un consult de specialitate. Așadar, alege să faci o vizită într-unul dintre cele 7 cabinete de optică medicală Optimac din Brașov.

 

Optometriștii Optimac îți vor explica totul despre sănătatea ochilor și te vor ajuta să alegi corect lacrimile artificiale de care ai nevoie.

 

În plus, în urma controlului optometric, sau consultului oftalmologic, poți depista din timp eventualele vicii de refracție care îți afectează vederea. Și, mai apoi, poți alege ochelarii de vedere, sau lentilele de contact potrivite pentru a avea, din nou, o privire ageră.

 
Programare