ROmedic Cabinete medicale Brasov Cabinete Oftalmologie Oftalmologie Brasov

Cum transformi ochelarii de vedere într-un accesoriu de vestimentație

Să fii purtător de ochelari de vedere poate avea și avantaje. Știu, nu este ușor să ai probleme de vedere, însă datorită lentilelor tot mai performante, viciile de refracție pot fi corectate cu succes.

 

Iar, în plus, ochelarii devin parte din garderoba noastră zilnică, fiind accesoriul pe care îl asortăm mereu cu vestimentația noastră. De aceea, este important să alegem inteligent ramele pe care le vom purta. Ele ne vor ajuta să arătăm mai bine și să ne simțim relaxați și încrezători indiferent de împrejurare.

 

Așadar, hai să vedem cum poți transforma o pereche de ochelari într-un accesoriu de vestimentație care se face ușor remarcat.

 

Sfaturi utile în alegerea ramelor de ochelari

 

Atunci când cumperi o nouă ramă trebuie să te asiguri că ea se va potrivi cu fizionomia feței tale. În plus, culorile ramei trebuie să se asorteze cu tenul, stilul și personalitatea ta.

Iată câteva sfaturi utile care te vor ajuta să alegi inteligent și eficient, în special atunci când cumperi ochelari de vedere online:

 

Fizionomia feței

 

De regulă, forma ramei trebuie să contrasteze forma feței, sau să-i îmblânzească din trăsături. Astfel, rama va fi în armonie cu fizionomia feței și ochelarii tăi se vor asorta minunat cu orice ținută.

 

Așadar, pe scurt, pentru o față pătrată va trebui să optezi pentru forme ovale sau chiar rotunde. În cazul feței triunghiulare, formele cat eye, sau ochi de pisică, se vor potrivi de minune. Fețele rotunde și ovale vor cere rame pătrate, dreptunghiulare sau rectangulare. Iar fețele sub formă de inimă se vor potrivi cu ramele wayfarer.

 

Culoarea tenului

 

Vei arăta bine dacă alegi o ramă cu o culoare în baza tonului de culoare al tenului tău. Și există doar 2 tonuri de culoare pentru ten: cald (care pleacă de la baza de culoare dată de galben) și rece (albastrul este în acest caz baza de culoare).

 

Ei bine, dacă ai un ten în culori calde, îți va sta bine cu rame în culori așa cum sunt următoarele: camel, kaki, auriu,  cupru, piersica, portocaliu, corai, rosu-aprins și albastru deschis.

 

În caz contrar, dacă ai un ten în bază rece, îți recomand rame în culori precum: negru, argintiu, maro-roze, gri-albastrui, pruna, magenta, roz, smarald sau albastru.

 

Trenduri în modă

 

Nu uita nici de ceea ce este la modă atunci când vorbim despre ramele ochelarilor de vedere. Anul acesta în trend sunt modelele oversize, rotunde și butterfly. Desigur, clasicele wayfarer, aviator și ochi de pisică vor rămâne mereu alternative demne de luat în calcul.

 

Moda devine cu adevărat importantă atunci când este în asentiment cu preferințele tale înmaterie de vestimentație.

 

Pentru că, la final, tot ce contează este să te simți bine în pielea ta.

 

Pentru o gamă diversă de rame de ochelari, ochelari de soare, lentile de contact și accesorii te așteptăm în magazinul online lentile-ochelari.ro.

 
Programare