ROmedic Cabinete medicale Iasi Cabinete Ortodonție și ortopedie dento-facială Ortodonție și ortopedie dento-facială Iasi

Ce este endodontia?

Ce este endodontia?
Autor: Dr Lupu Sebastian
Scoaterea de nerv, devitalizarea, tratamentul de canal... la urma urmei... ce se intampla de fapt?

Fiecare dinte prezinta, in interiorul sau, un "gol" ce se numeste camera pulpara, acest spatiu prelungindu-se la nivelul radacinilor prin intermediul canalelor radiculare. In aceste "goluri" se gaseste pulpa dentara, compusa din vase si nervi cu rol in inervare si hranirea dintelui. In cazul unei afectiuni dentare, ce se complica si cu afectarea pulpei, aceasta se inflameaza si creste in volum; spatiul dentar este un spatiu inextensibil si astfel presiunea interna creste, ducand la aparitia durerii.
Endodontia reprezinta specialitatea stomatologica ce se ocupa cu tratarea si vindecarea bolilor pulpei dentare (nervului) si a ligamentelor de sustinere de la varful radacinii - prin indepartarea pulpei din interiorul dintelui afectat, curatarea si sterilizarea canalelor radiculare, obturarea (sigilarea) definitiva a acestora.


Sa nu uitam ca antibioticele si calmantele nu salveaza dinti si nici nu trateaza o infectie sau durere, dar un tratament de canal bine facut, DA.
 
Programare