ROmedic Cabinete medicale Craiova Cabinete Logopedie Logopedie Craiova

Cat de importanta este iesirea in aer liber ?

In ziua de azi, activitatile facute in interior, au luat tot mai mult locul celor din aer liber. Din cauza tehnologiei tot mai avansate, oamenii au incetat sa se mai plimbe atat de des. De asemenea, calculatorul, telefoanele si televizoarele ne tin tot mai mult in casa. Daca in fiecare zi mergeti la locul de munca cu propria masina sau un mijloc de transport in comun, indicat ar fi ca dupa program sa va plimbati cel putin 30 de minute. Cu totii stim ca traim intr-o era extrem de rapida, iar timpul liber ramas e foarte mic. Bineinteles, cu o mica organizare, ati putea foarte usor sa va bucurati si de un timp acordat nevoilor voastre.
De ce este totusi atat de importanta iesirea in aer liber?
Copiii au nevoie in special de astfel de iesiri. Ideal ar fi sa faca diferite activitati, prin care sa i se solicite muschii. Astfel va creste mult mai frumos, mai armonios. Atata timp cat este imbracat adecvat temperaturii, va fi mai sanatos si mai voios. De asemenea, somnul lui va fi mult mai odihnitor si relaxant. Dimineata se va trezi mai odihnit, iar la scoala va putea da mult mai mult randament.
Nu doar copiii au nevoie de aceasta iesire intr-un cadru deschis. Si noi adultii simtim nevoia de relaxare, iar cea mai buna forma prin care putem face asta, ar fi sa ne plimbam, sa stam in parc pe o banca. Fie ca il insotim pe copilul nostru la locul de joaca din parc, ca mergem cu o prietena, sau cu iubitul, importanta se indreapta asupra timpului petrecut acolo.
Multe activitati pot fi facute in aer liber: fie ca este vorba de un sport, plimbare, statul la un picnic sau simpla admirare a naturii.
Indiferent care este motivul pentru care va aflati in aer liber, singurul lucru care conteaza este sa o faceti cel putin 30 de minute in fiecare zi, caci mintea va fi mai relaxata, iar somnul mai odihnitor.

 
Programare