English version
EN version ROmedic Cabinete medicale Câmpina Cabinete Psihoterapie Psihoterapie Câmpina

Cum este psihoterapia în cabinetul meu

Cum este psihoterapia în cabinetul meu
Autor: Cristina Cojocaru
Am la baza formare de psiholog. Am lucrat 10 ani ca psiholog autonom in Ministerul de Interne si din 2010 am inceput specializarea in psihoterapie cu APFC Iasi, apoi supervizarea cu ICF Iasi (www.icf-iasi.ro).
Acum lucrez exclusiv psihoterapie, cu licenta si acreditare din partea Colegiului Psihologilor din Romania. (www.copsi.ro)

Sunt un psihoterapeut dedicat muncii sale si pasionat de legaturile dintre oameni. Caut sa ascult mai mult si sa vorbesc mai putin. Tind sa iau in considerare orice detaliu sau nevoie a clientului care pot duce mai repede la rezolvarea situatiei pentru care ma solicita. Pe timpul sedintelor folosesc drept principala metoda conversatia terapeutica. De asemenea, folosesc tehnici de lucru precum: genograma, schimbarea rolurilor, intrebările circulare, validarea, empatia.

Ajuta foarte mult procesul terapeutic stabilirea unui scop cat mai concret, de aceea obisnuiesc sa folosesc intrebari de clarificare.
Prefer sa respect la fiecare client spatiul sau de discutie - acest lucru este mai evident atunci cand intr-o sedinta participa mai multe persoane. Cand procedez in acest fel, fiecare participant la terapie isi face auzita vocea si acest lucru este un beneficiu in sine.

Pot spune ca unor persoane sau familii le sunt suficiente 2-4 sedinte, iar altora 15-20 de intalniri sau mai mult. O sedinta individuala durează 50 de minute si frecventa o stabilește, de obicei, ritmul clientului.

Terapia este un proces care se intampla in timpul vietii de zi cu zi si este facilitat, sustinut si consolidat in cabinetul terapeutic. Primele modificari apar adesea in primele sedinte si ele continua si dupa incheierea terapiei.

Psihoterapia (sistemica, cea pe care o practic) este un proces inalt calitativ de prelucrare a conversatiilor. Merge direct la radacina problemelor si gaseste cauza lor. Oricare ar fi problema, am incredere ca vei gasi o rezolvare-radacina in acest cabinet.
 
Programare