English version
EN version ROmedic Cabinete medicale Câmpina Cabinete Psihoterapie Psihoterapie Câmpina

EFT sau Terapia de cuplu centrata pe emotii

EFT sau Terapia de cuplu centrata pe emotii
Autor: Cristina Cojocaru
Ce este EFT sau Terapia de cuplu centrată pe emoţii?

- EFT (emotionally focus therapy) este o fomă pe termen scurt a terapiei de cuplu, foarte structurată. Cercetările empirice realizate până acum au dovedit eficienţa EFT, demonstrând că un procent de 70-75% dintre cuplurile care au lucrat în acest tip de terapie trec de la stres la recuperare şi, dintre acestea, în 90% dintre cazuri îmbunătăţirile semnificative care apar durează în timp.

- EFT are ca obiectiv crearea şi consolidarea legăturii emoţionale dintre parteneri prin identificarea şi transformarea momentelor-cheie care stau la baza unei relaţii bazate pe iubire.
Terapia EFT este recunoscută de American Psychological Association ca fiind o terapie cu eficienţă dovedită empiric.

Este o terapie de ultima generatie in care psihoterapeutul Susan Johnson PhD explică modul în care ataşamentul şi modelul de iubire învăţat în copilărie îşi pun amprenta asupra vieţii de cuplu din viaţa de adult.

Cea mai buna veste din partea EFT este ca schimbarea relatiei dificile dintre parteneri nu mai este un mit. Aceasta schimbare este psibilă (presupune accesarea şi reprocesarea experienţei emoţionale a celor doi) si are la baza numeroase studii si cercetari.

Cititi informatii placute pe www.psiris.ro.
Si mai multe pe www.eftromania.ro.


Lectura frumoasa!
 
Programare