Clatirea gurii contribuie la imbunatatirea performantelor sportive
Data publicării: 27-07-2010
Ceea ce cercetătorii de la Universitatea din Birmingham consideră o descoperire majoră este că nu trebuie să se bea lichidul pentru performanţe sportive mai bune. Reţeta funcţionează pentru probele ce necesită o oarecare rezistenţă, adică o durată mai mare de o oră, cum ar fi maratonul şi cursele cicliste.
Cercetătorii apreciază că simpla clătire a gurii ameliorează performanţa sportivă, deoarece creierul detectează băutura încă de când ea vine în contact cu papilele gustative. Lichidul trimite informaţii la muşchii care, 'aflând' că soseşte o sursă de energie, lucrează mai intens timp mai îndelungat. Datorită acestei tehnici, dispar efectele secundare - cum ar fi crampele la stomac - observate de obicei atunci când se consumă în mod real zahăr. Cei care recurg la ea trebuie totuşi să fie atenţi la calitatea băuturii energizante: hidraţii de carbon trebuie să fie naturali. Dacă sunt sintetici, metoda n-are efectul scontat, încheie site-ul maxisciences.com.
Sursa: Agerpres,
27-07-2010, Vizualizari 345