Anxietate tratata naturist

16-09-2009
RamonaT
Identitate neconfirmată
RamonaT
As avea nevoie de un sfat din partea celor mai experimentati in domeniul tratamentelor naturiste. Cu ce se poate trata anxietatea unui pacient cu distrofie musculara? Evident toate anxioliticele au efecte adverse asupra musculaturii, asa ca mai raman medicamentele naturiste. Va rog sa-mi spuneti care preparat ar fi mai potrivit si fara astfel de efecte adverse. Multumesc!
1 comentarii
0
16-09-2009, ora 20:33
ralukyss
Nu este medic/terapeut
ralukyss
Tratamentele naturiste impotriva anxietatii sunt formate din reguli simple aplicate vietii zilnice, precum eliminarea cafelei din alimentatie, evitarea produselor alimentare care destabilizeaza glucidele din sange, precum zaharul rafinat, cafeina si alcoolul, servirea mesei des si in cantitati mici, si suplimentarea alimentatiei cu crom, complexul de vitamine B, magneziu si alti nutrienti.

Exercitiile fizice constituie o alta metoda eficienta pentru eliminarea stresului si a anxietatii. In mod paradoxal, odihna si somnul adanc sunt la fel de benefice pentru persoanele cu anxietate ca si activitatea fizica, mai ales daca sunt asociate cu terapii de medicina alternativa care induc o stare de liniste si relaxare: aromoterapia, terapia prin masaj, exercitii de respiratie, yoga, tai chi, meditatie etc.

Aromoterapia cu uleiuri esentiale din plante functioneaza prin adaugarea uleiurilor aromatice in apa de baie, lotiunile de masaj pentru corp sau infuzii, dar si prin simpla masare a scalpului si tamplelor cu cateva picaturi din uleiurile respective. Cele mai frecvent folosite uleiuri in aromoterapie sunt cele de bergamota, chiparos, muscata, iasomie, lavanda, melisa, trandafir, ylang-ylang.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.