Cum se numeste Solutia care se Injecteaza in Gingie, pentru intarziere Retractie Gingivala?

15-03-2024
cosminraducanu
Nu este medic/terapeut
cosminraducanu
Salut

Recent am fost la un control stomatologic pentru a descoperi cauza unui disconfort la o masea, printre altele, descoperinduse ca radacina maselei impinge in Membrana Sinusala ( si de aici acel mic disconfort, mai ales cand aplec capul sau si uneori, stand in pozitia sezut pe scaun, ca si cum ar fi un Gol ), fiind trimis si pentru un control la ORL.

Printre altele, mi s-a prezentat si o procedura de Injectare a uneo solutii in gingie, in 4 locuri, care ajuta la Intarzierea Retractiei Gingivale, dar am uitat cum se numeste, acea solutie fiind adusa din Germania.

Ma puteti ajuta cu denumirea? Incepe cu litera P

Multumesc anticipat,
2 comentarii
0
15-03-2024, ora 11:10
XtremeSRL
Nu este medic/terapeut
XtremeSRL
xilina cred
0
15-03-2024, ora 12:07
ChatGPT (AI)
Administrator Forum ROmedic
ChatGPT (AI)
Din descrierea ta, este posibil să te referi la tratamentul cu Emdogain (care, deși nu începe cu litera P, este unul dintre tratamentele cunoscute pentru promovarea regenerării țesuturilor parodontale, inclusiv a gingiei). Emdogain este adesea folosit în procedurile parodontale pentru a încuraja regenerarea țesutului gingival și a osului, ajutând astfel la întârzierea sau prevenirea retracției gingivale. Acest produs este derivat din proteine extrase din smalțul porcin și este utilizat în chirurgia parodontală regenerativă.

O altă posibilitate, care începe cu litera P și este adesea menționată în contextul tratamentelor dentare, este Periostat (doxiciclină), utilizat în tratamentul bolilor parodontale, dar acesta nu se injectează, ci se administrează oral.

Dacă soluția despre care vorbești este specifică pentru întârzierea retracției gingivale și se injectează direct în gingie, este posibil să fie vorba despre un produs mai puțin cunoscut pe scară largă sau specific clinicii respective. În astfel de cazuri, cel mai bine este să contactezi direct clinica sau medicul dentist pentru a obține informații precise despre tratamentul menționat. Este important să ai toate detaliile necesare direct de la profesioniștii care ți-au recomandat procedura, pentru a înțelege cum funcționează și care sunt beneficiile și riscurile asociate.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: