hernie disc sau nisip la rinichi?

08-08-2016
ginadex
Nu este medic/terapeut
ginadex
Buna ziua! Am si eu o problema in legatura cu stabilirea unui diagnostic la coloana lombara. La RMN mi-a iesit hernie de disc grad 1, insa la grad 1 am avut dureri crancene, cutite, care se lasa si pe fesa. Apoi am intepenit de mijloc de curand si m-am dus la biorezonanta, unde culmea, nu mi-a iesit hernia de disc, mi-a iesit nisip la rinichi, cica. Dar nu am usturimi la urinare, doar miroase urat daca nu beau apa suficienta, si da, mai simt niste usturimi minime, daca tot asa, nu beau destule lichide.

In care analiza sa ma incred? La biorezonanta chiar mi-a ghicit perfect ce alte probleme mai am. Ma mir totusi, ca nu as avea hernie, avand in vedere prin ce dureri oribile am trecut. E posibil ca de la un banal nisip la rinichi sa am durerile astea crancene, si mai nou, intepeniri lombare la aplecari repetate de mijloc si ridicat ceva mai greu?

Ce analize as mai putea face sa vad clar ce am? O ecografie lombara ar fi suficienta sa-mi arate si hernie si ce am clar la rinichi?

Multumesc.
4 comentarii
0
08-08-2016, ora 17:51
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Nu se pune, in secolul 21, problema "biorezonantei".
Diagnosticul herniei de disc lombare este unul predominant clinic (examinare directa) si este confirmat de imaginile RMN. Simptomele mentionate de D-voastra fac parte, intr-adevar, din sindromul compresiv lombar (hernie de disc).
Prin urmare, logic, trebuie sa apelati la un neurochirurg, in vederea unei examinari clinice.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
0
08-08-2016, ora 18:10
ginadex
Nu este medic/terapeut
ginadex
Multumesc! Insa, in ce consta acest examen clinic? Imi mai poate face trimitere catre un nou RMN? sau alte investigatii?
0
08-08-2016, ora 19:03
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Examinarea clinica este capitala: anamneza (istoricul afectiunii), datele personale, examinarea generala, reflexe, manevre clinice tipice etc.
RMN-ul este doar consultativ.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
0
08-08-2016, ora 22:22
Dr. Enescu Dumitru Marius
Ortopedie si traumatologie, Constanta
Dr. Enescu Dumitru Marius
Buna seara

Este evident ca simptomele coloanei lombare sunt legate de positie si de efortul de ridicare, ceea ce este mult mai putin valabil pentru afectiunea renala.
Consultul ortopedic sau neurochirurgical, cu o radiografie de coloana lombara fata si profil pentru inceput, poate aprecia daca este nevoie de repetarea unui RMN sau de examinarea celui deja efectual de alta persoana (second opinion). Faptul ca s-a vazut o hernie deja nu mai poate fi ignorat, deci o cauza clara a durerii deja exista si poate fi abordata de specialist.
Este totusi important sa nu ignorati simptomele urinare. Functie de varsta Dvs, pe care nu ati precizat-o, cauzele pot fi variabile: de la nisip sau calculoza (mai frecvent la varsta mai inaintata, dar nnu numai), pana la afectiuni genito-urinare (unele survenite dupa contact sexual) care pot sustine inflamatie si usturime, mai intense cand urina este concentrata, mai discrete altfel. Toate acestea trebuie verificate iar sfatul meu este, ca pe langa tratamentul afectiunii de la coloana, sa efectuati un consult urologic /nefrologic, precedat de un set de analize, eventual un examen sumar de urina si/sau o urocultura (medicul specialist va va indica ce trebuie sa faceti).
Concluzie - nu este exclus sa aveti si o problema lombara si una urinara in acelasi timp.
Cu stima
SL Univ Dr. Marius Enescu
Medic Primar Ortopedie-Traumatologie
Doctor in Stiinte Medicale
Constanta
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: