Histerosonografie Fertilitate 2023

18-11-2023
RireAuxEclats
Nu este medic/terapeut
RireAuxEclats
Buna ziua,
In caz ca e utila o experienta personala, mai recenta, am realizat o histerosonografie cu substanta de contrast de tip foam HyCoSy HyFoSy in luna iulie 2023.
Este una din investigatiile necesare pentru fertilitate atunci cand sarcina intarzie sa apara.
Analize prealabile necesare pentru a realiza aceasta procedura :
- examen Papanicolau
- culturi din col pentru Chlamydia și Mycoplasma/Ureaplasma, nu mai vechi de 6 luni. Daca rezultatul este pozitiv aici, intai se trateaza -pentru a nu le 'imprastia' spre trompe- si apoi se face histerosonografia.
Am ales impreuna cu doctorita ca substanta de contrast sa fie de tip foam (spuma) : HyFoSy, nu salina: HyCoSy, pentru ca se vede mult mai bine ecografic.
Procedura a fost lejera, in primul rand trebuie sa fii relaxata, doctorul iti prezinta inainte toti pasii si apoi in timpul procedurii la fiecare pas ce se intampla.
Eu am simtit un foarte mic discomfort, aproape imperceptibil, la introducerea cateterului cu substanta. La eco s-a vazut permebilitatea foarte buna pe stanga, iar pe dreapta inainta mai incet, dar a ajuns.
Cu histerosonografia se vede si cavitatea uterului foarte bine. In cazul meu uterul era in regula, pe eco nu s a vazut nici o problema. Dupa interventie am mai resimtit acel discomfort foarte putin timp - cateva zeci de minute- dar am plecat din cabinetul medicului si am continuat o zi normala. Singurul medicament a fost un antibiotic -post interventie- doza unica.

Personal, recomand o astfel de investigatie pentru ca poate depista mai multe probleme de fertilitate sau poate confirma ca totul e in regula, e minim invaziva fata de HSG, se poate realiza si pentru pacientele alergice la iod si poate usura drumul spre o viitoare sarcina!

Toate cele bune!
0 comentarii
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul
Alte subiecte care v-ar putea interesa:

Mai multe informații despre: histerosonografia

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Histerosalpingografia vs. histerosonografia
  •