Juramantul medicilor si pretentiile lor

22-01-2024
trecatorul
Nu este medic/terapeut
trecatorul
Au depus un juramant de salvare a vietii oamenilor.
Azi, treceam pe strada si o femeie m-a rugat sa sun la ambulanta pentru sotul sau. In Tg. Mures! Oras cu pretentii de civilizatie vest-europeana. E drept, oameni amarati, mi-am dat seama ca nu au un telefon si in mod cert nu ar fi stiut sa vorbeasca la dispecerat.
A venit ambulanta repede, avand un punct de plecare in zona. Cum au coborat, un barbat (medic? asistent?) a si inceput sa ma certe: Pentru asta ne-ati chemat? Trebuia sa intrebati oamenii cine este. etc, etc, etc.
Puteam sa stiu, puteam sa nu stiu ca este betiv. Dar asta nu inseamna ca nu poate fi si bolnav.
Dar, certaretul este dintre cei care au iesit recent in strada sa ceara salarii mai mari. Cum se justifica acele salarii? Prin atitudinea de refuz a salvarii unui om? Prin atitudinea sa fata de mine ca am vrut sa ajut un om? Probabil ca daca eu voi avea nevoie de o ambulanta ma vor refuza pentru ca i-am chemat (inutil in optiunea lor) pentru acest om. Numarul meu a ramas in sistem. Medicii si juramintele lor! Merita salariile mari?
1 comentarii
0
22-01-2024, ora 17:59
tassevasi
Nu este medic/terapeut
tassevasi
Cred ca daca solicitati in maghiara ambulanta nu va certa nimeni, acolo daca ceri un aliment din magazin esti refuzat.E pacat astfel de atitudine mai ales de la autoritati.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.