Măsea ruptă

18-06-2023
AlienKitty
Nu este medic/terapeut
AlienKitty
Bună seara,

În urmă cu ceva timp mi-a apărut un abces la dintele nr. 36 și m-am prezentat la medicul endodont, care mi-a făcut un tratament in 2 ședințe, urmând ca pe data de 29.06 să merg să plombez dintele. Însă, probabil din cauza că dintele nu mai era vital și plomba era prost pusă, mi s-a rupt o bucată destul de mică dinspre interior. Momentan nu am o radiografie să știu cu exactitate dacă este afectată și rădăcina. Mâine voi suna la medicul stomatolog și voi vedea dacă mă poate primi înainte de 29.06.

Întrebarea mea este următoarea, dacă totul este în regulă și ruptura este doar la nivelul gingiei, este vreo problemă dacă abia pe 29.06 voi merge pentru o reconstrucție/coroană, având în vedere că am deja o infecție in curs de tratare? Și ce aș mai putea adăuga în rutina de îngrijire in afară de clasica pastă de dinți și apa de gură pentru a preveni infecția?

Mulțumesc!
1 comentarii
0
27-06-2023, ora 11:18
Dr. dentist: Maier Marius
Stomatologie, Brasov
Dr. dentist: Maier Marius
Buna ziua,

in principiu nu ar trebui sa fie nicio problema pentru ca s-a rupt acea bucatica din interior. Era cel mai probabil doar o plomba provizorie pana la incheierea tratamentului. Astfel de plombe se macina de cele mai multe ori sub presiunea masticatorie insa nu genereaza vreo problema.

In rutina zilnica mai puteti adauga ata interdentara.

Cu drag va stau la dispoziție oricând, dvs. sau apropiaților dvs., pentru eventuale întrebări sau nelămuriri.

Să ne auzim cu bine,

Dentistul Meu:

Dr. Maier Marius - doctor medic stomatolog

Zâmbim împreună din 2007

.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul