Posibil hemoroizi?

03-02-2024
Giorgica
Nu este medic/terapeut
Giorgica
Buna ziua.
Am observat ca de ceva timp dupa conspatie, dupa scaun, am dureri, arsura, mancarime in jurul anusului.Am folosit cicatridina unguent, crezand ca poate am facut fisura anala din cauza fortarii defecatiei.Ieri am avut aceeasi problema si am si sangerat.Pe vasul de toaleta putin si a ramas si pe hartie.Sange rosu aprins.Astazi dupa scaun la fel.
Simt la atingere ceva in jurul anusului.Pot fi hemoroizi?Nu m-am mai confruntat pana acum cu aceasta problema dureroasa si jenananta.Am luat hemorzon unguent si imi dau cu el.
Durerea persista, de sangerat nu am sangerat decat odata azi si ieri odata foarte putin.Sa folosesc si supozitoare?
Ajutati ma va rog cu un raspuns.
Multumesc
2 comentarii
0
04-02-2024, ora 16:06
musaraf1
Nu este medic/terapeut
musaraf1
Bună ziua,

Hemoroizii sunt practic niște vene umflate cu sânge, care pot sângera. Aveți grijă să nu vă strângă prea tare cureaua (dacă este strânsă, apasă pe venele mari din abdomen, sângele se adună în hemorozi, iar hemorozii se umflă). Evitați poziția șezând - ridicați-vă în picioare des. Evitați constipația - dacă scaunul este prea dur poate să erodeze hemoroizii. Pastilele de Detralex ajută. Dar, cel mai important, mergeți la un control la medic, chiar dacă hemoragia se oprește de la sine. Trebuie măcar un tușeu rectal.

Multă sănătate!
Cu stimă,
Haplea Ioan Ștefan.
0
04-02-2024, ora 17:39
Giorgica
Nu este medic/terapeut
Giorgica
Multumesc frumos!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.