Se merita sa fac operatia de subtiere a cornetelor?

10-01-2019
onicandreea
Nu este medic/terapeut
onicandreea
Buna ziua,

Am o intrebare pt cei care au facut operatia de subtiere a cornetelor, s-a meritat sa va operati?
Este cineva care sa fi facut operatia si sa respire bine, dupa multi ani de la operatie ?

Din ce am mai citit pe forumuri sunt persoane care au facut operatia dar cornetele s-au marit din nou dupa un timp.Am vorbit si cu un medic orl (care nu face operatii) si mi-a recomandat sa nu ma operez, deoarece cornetele cresc la loc dupa cateva luni/ani. Daca ar fi vorba de cativa ani m-as opera, dar pt cateva luni nu m-as opera.
Tot aici pe forum am gasit o persoana Xanthippa, care este foarte impotriva acestei operatii (citez ce spune dumnealui):
" nu mai face in niciun caz vreo alta interventie asupra cornetelor! Ele sunt atat de pretioase nu doar pentru nas, ci si pentru intregul organism, incat a te descotorosi de ele e o crima asupra nasului! Tocmai interventiile repetate au uscat mucoasa, caci au subtiat-o.

Recomand, fiind si eu Stan patitul, BEPANTHEN pt. bebelusi (eritem fesier), PROPOLIS (unguent, aerosoli) - vezi la Apimedica, Apifarm. Pe cale bucala Vitaminele A+D2, E si Fier, care se absoarbe optim cu vitamina C. E bun si complexul de B-uri, mai ales B3 si B5.Bepanthenul contine acid pantotenic sau dexpantenol, care e de fapt pro-vitamina B5; aceasta ajuta la refacerea mucoasei."

Ce parere aveti ? Este cineva care sa fi facut operatia si sa respire bine, chiar dupa multi ani de zile dupa operatie ?
3 comentarii
0
10-01-2019, ora 12:08
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
1. cornetele se refac..doar la perosnele cu reflux gastro eosfagian in somn..când acidul gastric ajunge sus, in rinofaringe si intretine o inflamatie acolo
2 cea mai putin traumatizanta este reducerea in volum a cornetelor cu Radiofrecventa
0
10-01-2019, ora 15:24
Dr. Elena Latcan
ORL - Otorinolaringologie, BUCURESTI
Dr. Elena Latcan
Nu se cheama "subtiere de cornete" ci operatia Rinitei
alergice = Hopertrofia cornetelor nazale inferioare in caz de teren alergic, infectii nazale repetate, sinuzita maxilara.
Operatia e complexa si in principal cu endoscopie Storz si consta in 3 manevre= fracturare, mucotomie(inlaturarea cu o foarfeca speciala a mucosei cornetuleui crescuta in exces)si cauterizare cu radiofrecventa.
Se foloseste in special in tratamentul SFORAITULUI.
0
15-01-2021, ora 13:15
Catalin2689
Nu este medic/terapeut
Catalin2689
Scuzati de întrebare ce ați făcut pana la urma v ați operat ?? M ar bate și pe mn gândul la o intervenție prin radiofrecvența însă după ce am văzut atâtea păreri pe internet de la cei ce s au operat și mai rău au făcut m a cam descurajat puțin. dumneavoastră ce ați făcut pana la urma v ați operat sau nu ?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.