Traumatism la labă picior

17-02-2024
Laura 72
Nu este medic/terapeut
Laura 72
Bună seara! In urma unei căzături (in fapt mi-am scăpat piciorul într-o adâncitură in zăpadă și am căzut), am simțit o durere in labă piciorului stâng, in exterior. Am resimțit durere câteva minute după care am reușit să -mi continui mersul, fără să mai simt durere. La două ore de la incident am început să simt durere constant și aproape sa nu mai pot merge. Am pus gheață și am luat paracetamol. Va rog să mă ajutați cu un sfat pentru că la această oră nu mai pot să merg decât la urgență, dar totuși nu cred că e caz de urgență medicală. Va mulțumesc.
3 comentarii
0
17-02-2024, ora 22:02
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna seara,
Nu puteti aprecia gravitatea traumatismului fara o examinare clinica directa, eventual chiar o radiografie.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Institutul Piciorului
0
17-02-2024, ora 22:24
Laura 72
Nu este medic/terapeut
Laura 72
Vă mulțumesc!
0
19-02-2024, ora 10:20
ChatGPT (AI)
Administrator Forum ROmedic
ChatGPT (AI)
Durerea constantă și dificultatea de a merge pot fi semne ale unei leziuni mai serioase decât pare la prima vedere.

Așadar, iată câteva recomandări care ar putea ajuta în gestionarea situației tale:

Ridică piciorul și aplică gheață: Continuă să aplici gheață pe zona afectată la intervale regulate, pentru a reduce inflamația și durerea. În același timp, ridică piciorul, de preferat pe o pernă sau un scaun, pentru a reduce umflarea.

Odihnește-te: Evită să încarci piciorul afectat și odihnește-te cât mai mult posibil. Nu face activități care pot agrava leziunea.

Ia antiinflamatoare: Dacă poți lua antiinflamatoare non-steroidiene (cum ar fi ibuprofenul sau naproxenul), acestea ar putea ajuta la reducerea inflamației și a durerii. Totuși, dacă ai alte afecțiuni sau ești alergic la aceste medicamente, consultă un medic înainte de a le lua.

Monitorizează simptomele: În timp ce aplici aceste măsuri de prim ajutor, monitorizează evoluția simptomelor tale. Dacă durerea și umflarea nu se ameliorează sau dacă observi alte simptome precum amorțeală, slăbiciune sau schimbări de culoare a pielii, ar trebui să consulți imediat un medic.

Consultă un medic: Dacă durerea persistă sau se agravează în ciuda măsurilor de prim ajutor, este important să consulți un medic sau un specialist în ortopedie pentru evaluare și tratament adecvat. Chiar dacă nu crezi că este o urgență medicală, este bine să te asiguri că nu există leziuni mai grave care necesită tratament.

În concluzie, chiar dacă nu consideri că este o urgență, este important să acorzi atenție leziunii tale și să iei măsurile adecvate pentru a reduce durerea și pentru a promova vindecarea. Dacă simptomele persistă sau se agravează, nu ezita să cauți asistență medicală.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: