Prevenirea cancerului de col uterin prin medicina naturala

Data publicării: 18-02-2008

In emisiunea Prevenirea cancerului de col uterin prin medicina naturala din 19 februarie a.c., pe postul de televiziune SanatateaTV, dr. Simona Andreescu, directorul general al companiei Hofigal, ing. chim. Stefan Manea au acordat cateva solutii prinvind cancerul de col uterin - medicina naturala.


Tema dezbaterii a avut in centru statisticile privind cancerul de col uterin. Acestea  sunt ingrijoratoare, deoarece la fiecare doua minute, o femeie moare din aceasta cauza si in fiecare an sunt descoperite o jumatate de milion de noi cazuri. In Romania cancerul de col uterin reprezinta a treia cauza de deces prin cancer la femei. Infectia cu HPV apare frecvent la femeile tinere, active sexual, incidenta cancerului de col uterin fiind mai mare insa la persoanele de 30 - 35 de ani si la cele de 60 - 65 de ani.


Astfel, specialistii de la Hofigal afirmau ca, daca este depistat la timp, cancerul de col uterin poate fi combatut cu ajutorul unei scheme de tratament de medicina naturala complementara. Acestia nu resping tratamentul traditional, chiar mai mult, fiecare pacienta care li se adreseaza este indemnata sa se prezinte la un cabinet medical de specialitate, in primul rand, pentru a-si face Testul Papanicolau. Medicina naturala reprezinta insa un tratament adjuvant de nadejde in prevenirea si combaterea acestui tip de cancer, gratie principiilor active continute de produse, ce stimuleaza sistemul imunitar, al tesuturilor (prin oxigenarea lor) si cel intercelular. In plus, produsele contin o serie de substante naturale, cum ar fi flavonoidele, polifenolii, antioxidantii, vitaminele (C, E) si alte substante imuno-modulatoare.


Produsele naturale impiedica formarea unor radicali liberi care nu fac altceva decat sa omoare tesuturile - medicina naturala impiedica moartea celulelor vii, ceea ce nu se intampla in chimioterapie. Tratamentul natural se afla astfel in stransa legatura cu diagnosticul oncologului, venind ca o metoda de combatere a efectelor adverse presupuse de diferitele tipuri de chimioterapie.
Pacienta care opteaza pentru un tratament complementar cu produse naturale trebuie sa tina cont de faptul ca, chiar daca nu prezinta riscuri, acestea trebuie administrate intr-o anumita ordine, conform unor etape prestabilite: produse de stimulare a sistemului imunitar, produse de detoxifiere, produse anti-oxidante. Spre exemplu, Echinacea (deosebit de utila in prevenirea cancerului de col uterin) nu poate fi luata fara sfatul specialistului in medicina naturala, care in urma unei discutii  amanuntite cu pacienta, stabileste cate pastile urmeaza a fi administrate in decursul unei zile, precum si perioada optima de tratament.
Ce nu trebuie sa omitem este faptul ca in prevenirea cancerului de col uterin sunt recomandate produsele imuno-stimulatoare, detoxifiantele si anti-oxidantele, contribuind in egala masura la starea generala de bine a organismului. Astfel, tratamentul pentru cancerul de col uterin include antioxidanti si imuno-stimulatoare precum: Spirulina; Ulei de catina; Extract de macese (Extravit M); Vitamina C cu bioflavonoizi (Flavovit C); Complet antioxidant; Coenzima Q10; Rozmarin; Echinacea.


Dintre acestea, Flavovit C 500mg de la Hofigal este un supliment alimentar sub forma unor comprimate oblongi, ce contin o asociere de vitamina C si de bioflavonoizi, cu remarcabile calitati antioxidante, antiinflamatoare, imunomodulatoare si regeneratoare ale tesuturilor afectate. Flavovit C  are in compozitia sa vitamina C 500 mg, extracte din fructe de catina si din stevie pe suport de monozaharide. Mai este indicat si in afectiuni precum: anemie, avitaminoze, gripa, cresterea rezistentei la infectii, surmenaj intelectual si fizic, stres, stari alergice, si ca tonic general. Produsul este recomandat ca supliment nutritional natural si adjuvant in tratamentul de prevenire si sustinere, in afectiuni cardiovasculare, inflamatii si alte afectiuni in care apare fragilitate capilara, previne si trateaza stresul oxidativ la nivel celular si stimuleaza imunitatea. In ceea ce priveste administrarea, adultii pot lua 1-2 comprimate de 3 ori/zi, dupa mesele principale, 20 de zile, timp de 3 luni. Sportivii pot consuma 2-3 comprimate de 3 ori pe zi si chiar mai mult, iar copiilor li se poate administra 1 comprimat de 2-4 ori/zi.


Vitamina C are o puternica actiune antioxidanta contra peroxizilor si radicalilor liberi, antiinflamatoare, prin inhibarea producerii mediatorilor de inflamatie, dar si de stimulatoare a imunitatii celulare. Vitamina C este activa in general numai intr-un complex fitoterapic bogat in bioflavone, cum este preparatul Flavovit C de la Hofigal. Este important ca Vitamina C sa nu fie administrata singura sau sa nu fie de sinteza. Prezenta flavonelor o face accesibila si activa. Acesta a fost motivul crearii produsului Flavovit C 500 pentru adulti si Flavovit C 200 pentru copii.


Concentratul de Echinacea, despre care aminteam mai sus, are ca rol intarirea sistemului imunitar, cresterea rezistentei organismului, prevenirea infectiilor, racelilor si gripei, reglarea activitatii celulelor albe. Adultii pot lua 2 capsule de 3 ori pe zi, inainte de masa, iar copii peste 5 ani o capsula, insa sfatul specialistului trebuie urmat cu strictete.

18-02-2008, Vizualizari 2949
 Agentia Nationala de Presa Agerpres Stirile medicale sunt furnizate de Agentia Nationala de Presa "Agerpres", partenerul nostru pe sectiunea de Noutati si Stiri medicale.