SOS Satele Copiilor şi Johnson&Johnson implementează proiectul 'Health is for Everyone', în ţările din Balcani

Data publicarii: 06-10-2017

Compania Johnson&Johnson şi Organizaţia neguvernamentală SOS Satele Copiilor desfăşoară programul 'Health is for Everyone', prin care se urmăreşte promovarea bunelor practici în domeniul prevenţiei în sănătate şi al îngrijirii personale, în cadrul comunităţilor din medii dezavantajate, se arată într-un comunicat remis joi AGERPRES.

Potrivit comunicatului, programul a debutat la începutul acestui an şi este implementat în cinci ţări balcanice: România, Bosnia şi Herţegovina, Bulgaria, Croaţia şi Serbia.

Planificat pe o durată de doi ani de zile, programul include o serie de cursuri de pregătire Train the trainer, susţinute de experţi în domeniul sănătăţii, pe baza materialelor furnizate de companie, pentru mamele sociale şi îngrijitorii sociali din cadrul SOS Satele Copiilor. Îngrijitorii SOS au oportunitatea de a discuta exemple concrete şi de a solicita sprijin din partea formatorilor în rezolvarea unor situaţii cu care se confruntă în mod curent.

Cursurile Train the Trainer din 2017 se vor concentra asupra unor teme care vizează sănătatea fizică şi importanţa îngrijirii pentru menţinerea sănătăţii, iar în 2018 programul prevede reluarea cursurilor, în cadrul cărora reprezentanţii SOS vor împărtăşi experienţe şi bune practici. În plus, ei vor primi o instruire suplimentară, urmând să fie pregătiţi pe teme referitoare la sănătatea emoţională.

'Până acum, 405 reprezentanţi din România au trecut prin cursurile de pregătire, urmând ca până la finalul anului să ajungem la un număr de 944 persoane instruite în cadrul acestui program', a declarat George Ciprian Pachiţanu, Project Leader Health is for Everyone.

Health is for Everyone are ca obiectiv pregătirea unui număr total de 11.730 beneficiari din programele Family Strengthening Programmes şi Family Based Care, din cele 5 ţări care implementează programul. De la începutul acestui an, în ţara noastră au avut loc 154 de sesiuni de consiliere individuală şi 13 sesiuni de consiliere în grup, acestea fiind susţinute în toate cele trei centre SOS din Bucureşti, Sibiu şi Bacău.

Cele peste 200 de filiale Johnson&Johnson din 57 de ţări au un număr de aproximativ 122.000 de angajaţi.
Sursa: Agerpres, 06-10-2017, Vizualizari 78
 Agentia Nationala de Presa Agerpres Stirile medicale sunt furnizate de Agentia Nationala de Presa "Agerpres", partenerul nostru pe sectiunea de Noutati si Stiri medicale.
Aplicația Activ (by ROmedic)
Vrei să fii sănătos? Vrei să slăbești? Vrei sa fii în formă și să arăți bine? Vrei să te simți bine în corpul tău? Atunci trebuie să faci eforturi. Aplicația web "Activ" te ajută să fii consecvent în lupta pentru sănătatea ta.

Accesează gratuit Aplicația
Acest site foloseste cookies. Continuand navigarea va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii OK