Spitalul de Chirurgie Plastica, Reparatorie si Arsuri a fost reabilitat

Data publicării: 27-02-2009

Spitalul Clinic de Urgenta de Chirurgie Plastica, Reparatorie si Arsuri a fost reabilitat si refunctionalizat, el fiind redat circuitului medical dupa doi ani de lucrari, in prezent situandu-se la standarde europene.
Primarul sectorului 1, Andrei Chiliman, a declarat ca unitatea medicala a fost reabilitata printr-un program al Ministerului Dezvoltarii, cu fonduri provenite de la bugetul local al sectorului 1,in procent de 68,63% si cu bani de la Banca Mondiala in procent de 31,37%, costul total al investitiei fiind de 8.972.465,180 lei. Potrivit edilului sectorului 1, spitalul a fost consolidat la coeficientul corespunzator de asigurare seismica si dotat cu echipamente medicale si instalatii pentru utilitati de ultima generatie.
Chiliman a adaugat ca autoritatile locale sunt preocupate de consolidarea tuturor celor 8 spitale din sectorul 1, astfel, incat la un eventual cutremur, "sa nu se mai intample ca in 1977, cand spitalele au ramas fara energie, materiale sanitare si au functionat ca pe front". Primarul sectorului 1 a subliniat ca Bucurestiul avea nevoie de un astfel de spital, la standarde europene, cu atat mai mult cu cat aici vin cazuri grave nu numai din Capitala, ci si din tara, cum a fost si cazul minerilor accidentati. El a adaugat ca in perioada urmatoare urmeaza sa fie amenajat spatiul verde si refacut gardul spitalului.
"Investitia de la Spitalul e Chirurgie Plastica, Reparatorie si Arsuri permite derularea unui act medical de calitate, de nivel european, unitatea medicala fiind gata oricand si in orice situatie sa faca fata accidentelor colective de munca cu specific de arsuri, in limita celor 70 de paturi", a subliniat Andrei Chiliman.
El a adaugat ca la Spitalul de Urgenta Floreasca va fi consolidata o Sectie de Chirurgie pentru politraumatizati cu arsuri, urmand sa fie consolidat si reabilitat si Spitalul Clinic de Stomatologie.
Primarul sectorului 1 a evidentiat ca din 2005 a inceput un amplu program de consolidare si modernizare a celor opt spitale pe care le administreaza. In acest scop, in ultimii patru ani, au fost alocati de la bugetul local al sectorului 1 peste 78 de milioane lei, din care 28 de milioane lei in 2008.
Primaria sectorului 1 are in vedere finalizarea, consolidarea si modernizarea Spitalului Clinic "Sfanta Maria", extinderea Clinicii de Hemodializa din Cadrul Spitalului Clinic de Nefrologie "Carol Davila", consolidarea si refunctionalizarea cladirii principale a Spitalului "Carol Davila". Alte lucrari se vor mai efectua la Spitalul de Urgenta Floreasca si la Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii "Grigore Alexandrescu", unde se intentioneaza construirea unei Clinici de Chirurgie cardiovasculara pentru copii.
"Pentru Primaria sectorului 1, investitiile in sanatate sunt esentiale. Am inceput inca din 2005 consolidarea si modernizarea spitalelor pe care le administram. Obiectivul acestui amplu program de investitii il reprezinta transformarea celor opt spitale aflate in administrarea Consiliului Local Sector 1 in clinici moderne, cu aparatura de ultima generatie, in care actul medical sa se desfasoare in conditii de siguranta atat pentru medici, cat si pentru pacienti", a subliniat edilul sectorului 1.
Sursa: Agerpres, 27-02-2009, Vizualizari 1465
 Agentia Nationala de Presa Agerpres Stirile medicale sunt furnizate de Agentia Nationala de Presa "Agerpres", partenerul nostru pe sectiunea de Noutati si Stiri medicale.