Studiu: copiii apropiati de parinti devin, la maturitate, mai independenti decat cei distanti

Data publicării: 07-12-2007

O relatie foarte apropiata cu parintii este deseori vazuta ca un semn de dependenta, insa un nou studiu releva faptul ca tinerii care au o legatura solida cu parintii devin mult mai independenti in viata personala decat cei cu un comportament distant.
    Dr. Irit Yanir, de la Universitatea din Haifa, Israel, a evaluat felul in care relatia parinte-copil influenteaza abilitatea unei persoane de a confirma asteptarile sociale, de la descurcarea in viata prin propriile forte pana la implicarea intr-o relatie intima.
    In cadrul studiului, realizat in colaborare cu mai multi psihologi, au participat sute de familii (tata, mama, copil), ai caror membri au fost intervievati si rugati sa completeze mai multe chestionare
    Dr. Irit Yanir, citat de agentia de presa ANI, a definit o relatie stransa una in care copilul vorbeste cu parintii in mod regulat, isi petrece timpul cu ei (precum luarea mesei impreuna) si in care tanarul nu simte nici un inconfort in a-si impartasi gandurile si experientele cu cei care l-au adus pe lume.
    In urma analizarii rezultatelor interviurilor si chestionarelor, s-a constatat ca tinerii care sunt apropiati fata de parinti stau mult mai bine pe plan financiar decat cei distanti. De asemenea, ei sunt mult mai independenti in viata de zi cu zi, mai stabili din punct de vedere profesional, mai maturi si mai implicati in relatii intime de lunga durata.
07-12-2007, Vizualizari 462
 Agentia Nationala de Presa Agerpres Stirile medicale sunt furnizate de Agentia Nationala de Presa "Agerpres", partenerul nostru pe sectiunea de Noutati si Stiri medicale.